Яблучна карамель
(покроковий рецепт з фото)
Хочеться смачненького, а все магазинні солодощі приїлися? або, може, вам просто лінь виходити з дому? В будь-якому випадку, цей простий рецепт яблучної карамелі вам обов'язково сподобається! рекомендую!
Звичайно, я нікого не здивую, коли скажу, що в роботі з карамеллю потрібне око та око, адже вона так і норовить пригоріти і намертво прилипнути до каструльці, або ж загуснути так, що ніяке яблуко в ній не потоне. Тому настійно рекомендую запастися терпінням, готувати на маленькому вогні і не відходити далеко від цього смачного десерту. А як приготувати яблучну карамель, я зараз розповім!
- Цукор - 3 склянки
- Вода - 2 склянки
- Сидр яблучний - 1.5 склянки
- Аніс - 2 штуки(2 зірочки)
- Обкладинка - 1 штука(1 паличка)
- Імбир - 0.3 штуки (шматочок кореня приблизно 3 см. В діаметрі)
- Яблука - 4 штуки
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Ваніль - 1 За смаком
1. У каструльці з товстим дном змішаємо стакан води і три склянки цукру. Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння.
2. Зменшимо вогонь і чекаємо момент, коли цукор розчиниться, а суміш перетвориться в киплячу карамель. Тепер додаємо сидр, ще склянку води, аніс, корицю, імбир і ваніль. Яблука миємо, полоснув Kozure. Шматочки шкірки теж кидаємо в карамель.
3. Ці шматочки можна навіть придушити, щоб смак карамелі був більш яблучним. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і додаємо тепер цілі очищені яблучка. Готуємо приблизно 20 хвилин.
4. Як тільки карамель стане потрібної вам консистенції, дістаємо яблуко, поливаємо його яблучної карамеллю. Готово!