Рецепт Яблучна карамель фото

Яблучна карамель
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука , Карамель
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок
Десерти
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочеться смачненького, а все магазинні солодощі приїлися? або, може, вам просто лінь виходити з дому? В будь-якому випадку, цей простий рецепт яблучної карамелі вам обов'язково сподобається! рекомендую!

Опис приготування:

Звичайно, я нікого не здивую, коли скажу, що в роботі з карамеллю потрібне око та око, адже вона так і норовить пригоріти і намертво прилипнути до каструльці, або ж загуснути так, що ніяке яблуко в ній не потоне. Тому настійно рекомендую запастися терпінням, готувати на маленькому вогні і не відходити далеко від цього смачного десерту. А як приготувати яблучну карамель, я зараз розповім!

  • Цукор - 3 склянки
  • Вода - 2 склянки
  • Сидр яблучний - 1.5 склянки
  • Аніс - 2 штуки(2 зірочки)
  • Обкладинка - 1 штука(1 паличка)
  • Імбир - 0.3 штуки (шматочок кореня приблизно 3 см. В діаметрі)
  • Яблука - 4 штуки
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
  • Ваніль - 1 За смаком
яблучна карамель - фото крок 1
1. У каструльці з товстим дном змішаємо стакан води і три склянки цукру. Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння.
яблучна карамель - фото крок 2
2. Зменшимо вогонь і чекаємо момент, коли цукор розчиниться, а суміш перетвориться в киплячу карамель. Тепер додаємо сидр, ще склянку води, аніс, корицю, імбир і ваніль. Яблука миємо, полоснув Kozure. Шматочки шкірки теж кидаємо в карамель.
яблучна карамель - фото крок 3
3. Ці шматочки можна навіть придушити, щоб смак карамелі був більш яблучним. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і додаємо тепер цілі очищені яблучка. Готуємо приблизно 20 хвилин.
яблучна карамель - фото крок 4
4. Як тільки карамель стане потрібної вам консистенції, дістаємо яблуко, поливаємо його яблучної карамеллю. Готово!

Схожі рецепти