Xuşaf
(покроковий рецепт з фото)
Цей ніжний напій з природного солодкістю і чудовою карамельно-вершковим смаком, сподобається всім - від меншого до більшого. Приєднуйтесь!
Хушаф це напій єгипетської кухні. Друге його назва «фінікове молоко». Робиться він досить швидко і просто. З мінімуму інгредієнтів виходить ніжний і солодкий десерт, дуже схожий на підтале морозиво. Залежно від розміру фініків напій виходить рідині або гущі, те ж саме стосується і солодощі. Якщо Ви вирішите, що її не вистачає, podslastite на свій смак. Подавати хушаф можна в двох видах. Просто процедив, так напій виходить більш рідким. Або ж пробити блендером і тоді він виходить густим. Пити можна в теплому або холодному вигляді. Зберігати його потрібно в холодильнику. Смачного!
- Фініки - 20 штук
- Молоко - 600 мілілітрів
- Ванільний цукор - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Вимийте фініки і видаліть кісточки.
Влейте молоко, покладіть сіль.
Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні п'ять хвилин.
Зніміть з вогню, додайте ванільний цукор і цукор за смаком.
Пробийте блендером до однорідного стану. Остудіть, процідіть і подавайте.
Смачного!