«Xarco» з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Експерименти з класичними рецептами іноді приносять несподівано приємні результати. Наприклад, хочу розповісти, як приготувати "харчо" з квасолею. Вийшло дуже здорово. Спробуйте!
Навіщо в "харчо" квасоля? А чому б і ні Вона відмінно доповнює всі інгредієнти і вписується в рецепт чудово. Мені подобається використовувати консервовану квасолю, але можна взяти і свіжу.
- Яловичина - 400 грам
- Мал - 1/4 склянки
- Червона квасоля - 1/2 склянки
- Грецькі горіхи - 1/2 склянки
- Ткемалі - 1/3 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль, зелень, спеції - За смаком (лавровий лист, koriandr, хміль-сунелі)
1
М'ясо вимийте і поставте варитися бульйон.
2
Як тільки м'ясо стане м'яким, акуратно дістаньте його, штам бульйон.
3
Киплячий бульйон підсолити трохи, всипте рис і варіть на середньому вогні хвилин 15.
4
На сковороді обсмажте подрібнену цибулю, додайте моркву.
5
Додайте "ткемалі", обсмажте ще пару хвилин і перекладіть в каструлю.
6
Яловичина трохи охолола, наріжте її порційними шматочками і відправте в суп. Додайте квасолю.
7
Горішки підсушіть на сухій сковороді і подрібніть в блендері трохи.
8
Викладіть в каструлю горіхи, пропущений через прес часник, спеції і варіть ще хвилин 5-7.
9
Snimite"Xarco" з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися півгодини. Перед подачею додайте в тарілку свіжу зелень.
10
Смачного!