Восьминоги в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Вельми оригінальне блюдо з морепродуктів з простим рецептів восьминогів в духовці стане постійним у вашій кулінарній книзі. Дивимося і запам'ятовуємо!
Складно говорити про те, що це блюдо суто іспанської кухні - восьминогів готують всюди, де є вільний доступ до морепродуктів. Просто вперше я їх спробувала в Іспанії - звідти і рецепт. Для приготування восьминогів в духовці вам буде потрібно великий восьминіг, вагою в 2 кілограма. Картопля молода брати не раджу - для запікання відмінно підійде великий і старий. Дивимося рецепт.
- Восьминіг - 1 штука
- Оливкова олія - 4 склянки
- Біле вино - 2 склянки
- Пучок петрушки - 1 штука
- Лавровий лист - 6 штук
- Картопля - 6 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка
Восьминога помийте, щупальця поріжте, викладіть у форму для випікання. Залийте вином, оливковою олією, додайте подрібнену петрушку, сіль, лавровий лист. Випікаємо в духовці при 170 З 45 хвилин.
Потім викладіть восьминога. У форму покладіть картоплю, можна навіть в шкірці. Якщо в формі залишилося мало масла і вино - можна долити.
Поки в духовці запікається картопля, обсмажте восьминога в невеликій кількості масла на сковорідці.
Коли буде готовий картопля, посипте його петрушкою. Подавати наше готову страву можна також зі стручками квасолі.
Ось такий рецепт восьминога в духовці - готуйте на здоров'я і приємного апетиту!
Ось такий рецепт восьминога в духовці - готуйте на здоров'я і приємного апетиту!