Вівсянка з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Ті, хто, не любить вівсяні пластівці, просто не знають, як приготувати вівсянку з яблуками, родзинками і прянощами в духовці! Блюдо виходить чудове, повірте - перевірено мною і моїми домашніми
Нічого спільного з блідо-сірої кашкою незрозумілою консистенції, яку багато хто пам'ятає з часів дитячого садка, така вівсянка не має. Вона виходить настільки смачною, ароматної і красивою, що подобається навіть запеклим "овсянконенавістнікам"!
Злегка видозмінивши простий рецепт вівсянки з яблуками, ви можете приготувати не просто чудовий сніданок, але і оригінальний десерт - для цього спробуйте запекти фруктово-вівсяну суміш не в формі, а в самих яблуках, вибравши у них серцевину. Зверху покладіть ложку меду або шматочок шоколаду - вийде просто смакота! Такий десерт і перед гостями поставити не соромно!
- Вівсянка - 300 грам
- Яблуко - 1-2 штук
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Цукор - 3 Ст. Ложки (бажано коричневий, тростинний )
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 2 склянки
Яблуко вимити, обсушити, видалити серцевину і дрібно нарізати м'якоть. Шкірку можна не знімати - з нею вівсянка вийде гарніше!
Ізюм залити гарячою водою на 2-3 хвилин, потім промити проточною і віджати.
Змішати вівсяні пластівці з яблуками, родзинками, сіллю, цукром і прянощами.
Розтопити вершкове масло.
Залити в фруктово-вівсяну суміш і ще раз перемішати.
Перекласти у жароміцних форму.
Залити теплим молоком і поставити в духовку, розігріту до 180С на 25-30 хвилин.
Як тільки молоко повністю вбереться - вівсянка готова! Чи не справедливість, вона хороша? ;)
Смачного!
Смачного!