Вишневий зефір
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто любить зефір і хто любить експериментувати на кухні, - цей рецепт приготування смачного домашнього зефіру без консервантів і хімічних добавок. Процес нескладний, і все у вас вийде!
Якщо ви любите такі ласощі як зефір, а смак магазинного зефіру вас не влаштовує, приготуйте його будинку. Це не так вже й складно, було б бажання. У цьому простому рецепті докладно розказано і показано, як приготувати вишневий зефір. Порадуйте себе і близьких власноруч приготованим десертом. Хай щастить!
- Вишня без кісточок - 250 грам
- Цукор - 550 грам
- Яйце - 1 штука (нам знадобиться тільки білок)
- Якщо-якщо - 8 грам
- Вода - 160 мілілітрів
Вишню размораживаем, даємо соку стекти через сито.
Подрібнюємо вишню блендером в пюре. Зважте пюре, його нам треба 250 грам. Потім пюре трошки подогреем, додамо до нього 200 грам цукру.
Збиваємо міксером тепле вишневе пюре з цукром, додаємо до нього білок, збиваємо до тих пір, поки маса не збільшиться в 3-4 рази.
Агар-агар залийте водою, ставимо на плиту, доводимо до кипіння, засипаємо цукор, що залишився. Помішуючи, варимо до тих пір, поки температура сиропу не стане 110 градусів.
Продовжуючи збивати пюре, тонкою цівкою вливаємо сироп з агаром. Збиваємо хвилин 5, поки маса не стане щільніше і світліше і не збільшиться в об'ємі ще більше.
Перевіряємо зефірної масу на готовність: вона тримається на перевернутому віночку міксера і не падає.
Швиденько наповнюємо кондитерський мішок зефірної масою, через велику насадку-зірочку викладаємо пухкі зефіркі на килимок.
Зефір повинен підсохнути протягом 10-12 годин. Потім посипаємо його цукровою пудрою і подаємо до столу. Зберігайте в закритій коробці в холодильнику не більше 6-7 днів.