Рецепт Вишневий зефір фото

Вишневий зефір
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди, Вишня
Страви без випічки
Для дітей
Десерти, Зефір

Для тих, хто любить зефір і хто любить експериментувати на кухні, - цей рецепт приготування смачного домашнього зефіру без консервантів і хімічних добавок. Процес нескладний, і все у вас вийде!

Якщо ви любите такі ласощі як зефір, а смак магазинного зефіру вас не влаштовує, приготуйте його будинку. Це не так вже й складно, було б бажання. У цьому простому рецепті докладно розказано і показано, як приготувати вишневий зефір. Порадуйте себе і близьких власноруч приготованим десертом. Хай щастить!

  • Вишня без кісточок - 250 грам
  • Цукор - 550 грам
  • Яйце - 1 штука (нам знадобиться тільки білок)
  • Якщо-якщо - 8 грам
  • Вода - 160 мілілітрів
вишневий зефір - фото крок 1
Вишню размораживаем, даємо соку стекти через сито.
вишневий зефір - фото крок 2
Подрібнюємо вишню блендером в пюре. Зважте пюре, його нам треба 250 грам. Потім пюре трошки подогреем, додамо до нього 200 грам цукру.
вишневий зефір - фото крок 3
Збиваємо міксером тепле вишневе пюре з цукром, додаємо до нього білок, збиваємо до тих пір, поки маса не збільшиться в 3-4 рази.
вишневий зефір - фото крок 4
Агар-агар залийте водою, ставимо на плиту, доводимо до кипіння, засипаємо цукор, що залишився. Помішуючи, варимо до тих пір, поки температура сиропу не стане 110 градусів.
вишневий зефір - фото крок 5
Продовжуючи збивати пюре, тонкою цівкою вливаємо сироп з агаром. Збиваємо хвилин 5, поки маса не стане щільніше і світліше і не збільшиться в об'ємі ще більше.
вишневий зефір - фото крок 6
Перевіряємо зефірної масу на готовність: вона тримається на перевернутому віночку міксера і не падає.
вишневий зефір - фото крок 7
Швиденько наповнюємо кондитерський мішок зефірної масою, через велику насадку-зірочку викладаємо пухкі зефіркі на килимок.
вишневий зефір - фото крок 8
Зефір повинен підсохнути протягом 10-12 годин. Потім посипаємо його цукровою пудрою і подаємо до столу. Зберігайте в закритій коробці в холодильнику не більше 6-7 днів.

Схожі рецепти