Рецепт Випічка з тіста філо фото

Випічка з тіста філо
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Тісто філо
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 10 - 15
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Пропоную вам приготувати смачний пиріг з тіста філо з начинкою з сиру. Тісто філо має неймовірно тонкі шари, перетворюються при випічці в приголомшливу хрустку скоринку. Смакота!

Опис приготування:

За бажанням можна не накривати пиріг шматком тесту, якщо ви складете «рулетики» по колу від краю до середини форми і відріже зайве тісто, то на поверхні вийде гарний візерунок у вигляді равлика.

Пласти тесту філо неймовірно тонкі і швидко засихають на повітрі, тому їх потрібно відразу змащувати маслом і використовувати в приготуванні страв, якщо ви використовуєте їх не відразу, потрібно накрити шари харчовою плівкою або вологою тканиною.

  • Борошно - 250 грам
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки (можна використовувати соняшникову олію)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 1 щіпка
  • Сир - 1100 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
випічка з тіста філо - фото крок 1
1. Воду нагрейте до 50 градусів, після чого розчиніть в ній сіль. Влийте отриману воду в заздалегідь просіяне борошно, додайте оливкову олію і соду.
випічка з тіста філо - фото крок 2
2. Замісити некруте тісто, сформуйте з нього кулю. Тепер відбийте тісто філо об стіл мінімум 50 раз, після чого воно набуде більш гладку і податливу структуру.
випічка з тіста філо - фото крок 3
3. Тісто розділяється на три частини, покладіть в контейнер, щільно закрийте кришкою і поставте в холодильник на 1 час 10 хвилин.
випічка з тіста філо - фото крок 4
4. Поки тісто філо нудиться в холодильнику, приступайте до приготування начинки. Змішайте сир з яйцями, трохи солі.
випічка з тіста філо - фото крок 5
5. Після закінчення часу діставайте по одній кульці з холодильника і розгортайте коржі приблизно 25 см в діаметрі за допомогою качалки.
випічка з тіста філо - фото крок 6
6. Руки рясно присипте борошном, візьміть розкатаний пласт тесту філо і тильною стороною долонь на вазі починайте розтягувати його, поступово від середини до країв одночасно крутячи навколо своєї осі.
випічка з тіста філо - фото крок 7
7. Тісто розтягуйте в найтонший шар до тих пір, поки воно не буде просвічуватися (якомога тонше), але будьте обережні, щоб не порвати його. Готові пласти тіста філо покладіть на суху, чисту, рівну поверхню.
випічка з тіста філо - фото крок 8
8. Один з пластів розділіть навпіл. Половину викладіть у форму діаметром 24 см., попередньо змащену маслом.
випічка з тіста філо - фото крок 9
9. Другу частину тіста покладіть на стіл, на край викладіть частина начинки, щільно загорніть в «рулет». Перед укладанням начинки трохи змастіть пласти тіста філо маслом.
випічка з тіста філо - фото крок 10
10. Так само зробіть «рулети» з решти пластів тесту філо, розділяючи кожен на 6 частин і рівномірно розподіляючи начинку з сиру. Від третього шару відокремте частина тесту, залиште його для верху пирога. Утворені «рулети» викладіть у форму в будь-якому порядку. Між «рулетами» покладіть шматочки замороженого масла. Решта за межами форми краю тесту філо загорніть всередину. Зверху накрийте залишеним шматком тесту.
випічка з тіста філо - фото крок 11
11. Поставте пиріг в заздалегідь розігріту духовку, і випікайте при температурі 200 градусів близько 60 - 80 хвилин до золотисто-коричневою скоринки. Через пів години з початку випікання змастіть поверхню пирога шматочком масла.

Схожі рецепти