Випічка з сиру та картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування випічки з сиру та картоплі. Дуже легке в приготуванні, вегетаріанське блюдо.
Кількість порцій: 4
- Картопля - 700 грам
- Селера - 350 грам
- Пастернак - 3 штуки (середніх)
- Цибуля - 2 штуки (середніх)
- Тертий сир чеддер - 225 грам
- Олія - 50 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль, перець - - За смаком
Складові:
Очистити картоплю, селера і пастернак і порізати їх на шматочки близько ½ см. Очистити і тонко нарізати скибочками одну цибулину.
Змастити маслом блюдо для випічки (дно і по краях. Укласти картоплю на дно блюда і посипати зверху тертим сиром і приправами.
Продовжуємо заповнювати наше блюдо по черзі шарами, селери, пастернаку, потім картопля і цибуля з тертим сиром, сіллю і перцем (залиште трохи сиру, він ще нам знадобитися). Обернути фольгою і запікати протягом 30 хвилин.
Очистіть і поріжте на четвертинки 1 цибуля. Помістіть в молоко і доведіть до кипіння на середньому вогні, потім додайте лавровий лист.
Потім процідити молоко (цибуля і лавровий лист більше не знадобляться). Залийте випічку молоком і зверху посипте тертим сиром.
Потім процідити молоко (цибуля і лавровий лист більше не знадобляться). Залийте випічку молоком і зверху посипте тертим сиром.
Поверніть випічку в духовку і випікайте протягом години (або більше) поки овочі не стануть м'якими, а сир не придбає золотаво коричневий колір.
Подавайте з вашими улюбленими свіжими овочами.