Виноград в желе з йогурту
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування десерту з винограду.
Кількість порцій: 2
- Білого винограду - 100 грам
- Світлого виноградного соку - 1 Склянка
- Желатину - 7 грам
- Нежирного натурального йогурту - 0, 5 склянки
- Кубики льоду - 1 штука
Ягоди винограду видалити з кисті, перебрати і добре промити. Порізати кожну ягоду на дві половинки, вилучити
Кісточки.
Кісточки.
Виноградний сік залити в сотейник,
Закип'ятити. Прибрати з вогню,
Додати желатин, перемішувати
Поки він повністю не розчиниться. Остудити
До кімнатної температури, час від часу помішуючи.
Закип'ятити. Прибрати з вогню,
Додати желатин, перемішувати
Поки він повністю не розчиниться. Остудити
До кімнатної температури, час від часу помішуючи.
Засипати ягоди в келихи, наполовину. Велику миску
Заповнити кубиками льоду. Помістити
В неї келихи під нахилом приблизно
45° градусів.
Зафіксувати келихи під кутом можна і за допомогою сухої квасолі. Але лід сприяє швидшому застиганню желе.
Заповнити кубиками льоду. Помістити
В неї келихи під нахилом приблизно
45° градусів.
Зафіксувати келихи під кутом можна і за допомогою сухої квасолі. Але лід сприяє швидшому застиганню желе.
У келихи, стоять в крижаній мисці, залити сік з желатином так, щоб
Він лише закрив ягоди. Другу половину келихів залишити ні заповненої. Перемістити миску з келихами
В холодильник і залишити до повного застигання желе.
Він лише закрив ягоди. Другу половину келихів залишити ні заповненої. Перемістити миску з келихами
В холодильник і залишити до повного застигання желе.
Коли желе буде готове, влити
В залишився виноградний сік
З желатином йогурт, гарненько перемішати.
В залишився виноградний сік
З желатином йогурт, гарненько перемішати.
Дістати келихи з холодильника,
Поставити і залити
Йогурт, змішаний з соком. І знову ж таки
Поставити в холодильник.
Цей десерт добре поєднується з білим сухим вином.
Поставити і залити
Йогурт, змішаний з соком. І знову ж таки
Поставити в холодильник.
Цей десерт добре поєднується з білим сухим вином.