Вино з груш
(покроковий рецепт з фото)
Далеко не в кожному продуктовому магазині можна зустріти грушеве вино. А там, де воно є, якість часто кульгає. Очевидно, що краще готувати вина самим. Я розповім, як приготувати вино з груш.
Смак домашнього грушевого вина відрізняється навіть від якісного магазинного. Тому порівнювати ці вина сенсу немає, настільки все очевидно. Порадувати гостей домашнім вином ви зможете завдяки цим рецептом. Вдалого приготування!
- Груші - 10 кілограм
- Вода - 10 літрів
- Цукор - 5 кілограм
Фрукти ретельно промиваємо водою. Ріжемо їх на середні за розміром шматочки. Подрібнюємо в блендері до стану пюре.
Проціджуємо грушеве пюре через складену вдвічі марлечку. Намагаємося вичавити максимальну кількість рідини.
В один літр води висипаємо цукор. Ставимо каструлю на вогонь. Варимо сироп. Потім проціджений грушевий сік заливаємо отриманим сиропом і водою, що залишилася. Ложкою перемішуємо, розливаємо по банках і ставимо в тепле місце. Кожну банку закриваємо кришечкою з гідрозатворів.
Вино зазвичай бродить близько місяця. Через місяць можна пробувати. Також можна залишити вино дозрівати ще на три місяці, щоб смак вийшов більш повноцінним.
Готове вино слід ще раз процідити і розлити по пляшках. Смачного!