Рецепт Вино з груш фото

Вино з груш
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Фрукти , Груша
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл , Фуршет
Напої , Алкогольні , Домашнє вино
Кількість порцій: 10
Час приготування: 23 дн. 18 г. 0 хв.

Далеко не в кожному продуктовому магазині можна зустріти грушеве вино. А там, де воно є, якість часто кульгає. Очевидно, що краще готувати вина самим. Я розповім, як приготувати вино з груш.

Опис приготування:

Смак домашнього грушевого вина відрізняється навіть від якісного магазинного. Тому порівнювати ці вина сенсу немає, настільки все очевидно. Порадувати гостей домашнім вином ви зможете завдяки цим рецептом. Вдалого приготування!

  • Груші - 10 кілограм
  • Вода - 10 літрів
  • Цукор - 5 кілограм
вино з груш - фото крок 1
Фрукти ретельно промиваємо водою. Ріжемо їх на середні за розміром шматочки. Подрібнюємо в блендері до стану пюре.
вино з груш - фото крок 2
Проціджуємо грушеве пюре через складену вдвічі марлечку. Намагаємося вичавити максимальну кількість рідини.
вино з груш - фото крок 3
В один літр води висипаємо цукор. Ставимо каструлю на вогонь. Варимо сироп. Потім проціджений грушевий сік заливаємо отриманим сиропом і водою, що залишилася. Ложкою перемішуємо, розливаємо по банках і ставимо в тепле місце. Кожну банку закриваємо кришечкою з гідрозатворів.
вино з груш - фото крок 4
Вино зазвичай бродить близько місяця. Через місяць можна пробувати. Також можна залишити вино дозрівати ще на три місяці, щоб смак вийшов більш повноцінним.
вино з груш - фото крок 5
Готове вино слід ще раз процідити і розлити по пляшках. Смачного!

Схожі рецепти