Відкриті пиріжки з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Ще бабуся розповіла мені, як приготувати відкриті пиріжки з сиром - в міру вологі, ароматні і дуже смачні! Завдяки цікавій формі такі пиріжки можуть стати окрасою буденного столу.
Класичне дріжджове тісто дає можливість випікати повітряні і м'які пиріжки і пироги, які виходять особливо смачними з начинкою. У цьому рецепті в якості начинки для пиріжків використана сирна маса - ароматна і волога. Ви можете сформувати пиріжки по-іншому, але цей спосіб відмінно урізноманітнює класичні закриті пиріжки. Молоко для приготування тіста можна замінити кефіром, сироваткою або кислим молоком, а ванільний цукор - дрібкою ваніліну.
- Сир - 800 грам
- Цукор - 100 грам(+ 2-4 ст. Ложки в начинку)
- Дріжджі сухі - 12 грам
- Вершкове масло - 70-80 грам
- Борошно - 900-950 грам (з них 2-3 ст. Ложки для опари)
- Молоко - 500 мілілітрів
- Ванільний цукор - 20 грам (по 10 грам в тісто і в сир)
- Сіль - 1 Чайна ложка(+ ¼. L. В начинку)
- Яйце - 4-5 штук(2 в тісто, 1-2 в начинку, 1 для змащення)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка

1. Тепле молоко змішайте з дріжджами, цукром, декількома ложками борошна і залиште при кімнатній температурі на 15-20 хвилин. Додайте яйця кімнатної температури, цукор, що залишився, ванільний цукор, сіль і тепле рослинне масло.

2. Перемішайте суміш віночком до однорідного стану, після чого поступово додайте просіяне борошно. Поступово вимісити тісто і перед останнім додаванням борошна додайте розтоплене тепле вершкове масло.

3. Замісити еластичне тісто - спочатку в мисці, потім на присипаному борошном столі. Перекладіть тісто в змащену олією миску, накрийте плівкою або кришкою і залиште в теплому місці на 1, 5-2 годину.

4. Злегка обомніте тісто і розділіть його на 20 однакових кульок. Приготуйте начинку: сир змішайте з цукром, 1-2 яйцями, ванільним цукром і сіллю. Перемішайте товкачем до однорідності.

5. Сформуйте пиріжки: розпластайте тісто в коло діаметром 13 см, зробіть два паралельних надрізу уздовж протилежних країв, викладіть посередині начинку.

6. Витягніть надрізані краю пиріжка, протягніть їх один в одного і закріпіть за протилежних сторін так, щоб верх пиріжка залишився відкритим.

7. Викладіть пиріжки на змащений олією лист на деякій відстані один від одного і дайте їм постояти протягом 20 хвилин при кімнатній температурі, накривши їх плівкою або рушником.

8. Змастіть пиріжки збовтаним з невеликою кількістю молока яйцем. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин. Смачного!