Відбивні з печінки
(покроковий рецепт з фото)
Що ви зазвичай готуєте з печінки? Піджарку з цибулею і сметаною? печінкові котлети? Спробуйте простий рецепт відбивних з печінки - це смачне і гарне блюдо напевно вам сподобається!
Ну, може бути для урочистого ювілейного застілля відбивні з печінки відмовляться простуваті, але для спільного сімейного вечері недільного вечора вони цілком підійдуть. Та й в будні ви можете себе порадувати цими соковитими ароматними відбивними, адже їх можна спорудити досить швидко, "на швидку руку" .
Для того, щоб швидко приготувати відбивні з печінки, не розморожувати головний інгредієнт, а вірніше необхідно розморозити не до кінця, так щоб печінка була ще досить твердою. Нарізати і відбити її в цьому випадку буде набагато простіше, і рецепт приготування відбивних з печінки не доставить вам ніяких турбот.
- Печінка яловича - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 0, 5-1 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
Печінка потрібно помити, обсушити і очистити від плівки. Наріжте її шматками товщиною приблизно 1 сантиметр, сіль і poperčite.
Щоб відбити печінку, скористаємося харчовою плівкою - укладемо шматки печінки між двома шарами, перенесемо на обробну дошку і легенько відіб'ємо молотком по обидва боки.
Потім плівку акуратно знімемо і викинемо, а печінку перекладемо в миску. Цим способом ви також можете відбивати м'ясо і птицю, але саме приготування відбивних з печінки наочно ілюструє всі його переваги - без плівки робоче місце було б далеко не таким чистим; ).
Потім плівку акуратно знімемо і викинемо, а печінку перекладемо в миску. Цим способом ви також можете відбивати м'ясо і птицю, але саме приготування відбивних з печінки наочно ілюструє всі його переваги - без плівки робоче місце було б далеко не таким чистим; ).
Одну тарілку наповнимо борошном, в інший зіб'ємо яйце.
Тепер кожну відбивну обваляти в борошні.
Потім в яйці.
І знову в борошні.
Укладемо в сковороду з розігрітим рослинним маслом і обсмажити з двох сторін під кришкою на середньому вогні до золотисто-рум'яного кольору. Відбивні не повинні почорніти, але і залишитися сирими - теж. Перевіряйте їх готовність виделкою - якщо при наколюванні виділяється досить багато прозорого соку без ознак крові, значить відбивна в ідеальному стані:).
Подавайте відбивні з печінки з картопляним пюре, відвареним рисом, макаронами або кашею. Втім, вони хороші як в гарячому, так і в холодному вигляді - наприклад, поверх шматочки житнього хліба, змащеного сметаною і посипаного дрібно посічений часником; ).