Višisuaz
(покроковий рецепт з фото)
Як і більшість супів-пюре, вішісуаз прийнято подавати з часниковими сухариками, смаженими креветками, приправленим дрібкою мускатного горіха! Він подається остиглим, іноді холодним, щоб тонізував.
Кількість м'ясного бульйону може регулюватися в залежності від бажаної густоти, часу варіння. Для супу прекрасно підійде легкий курячий бульйон, молода картопля. Отже, Давайте подивимося, як приготувати суп "вішісуаз"!
- Лук-пориста - 200 грам
- Картопля - 150-200 грам
- Вершки 10-15% - 200 мілілітрів
- Бульйон курячий - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - чайних ложок
- Мускатний горіх - - За смаком
- Часникові сухарики - - За смаком (для подачі)
- Зелень - - За смаком (для подачі)
1. Підготуйте продукти для супу. Вимийте ретельно овочі. Заздалегідь подумайте про бульйоні, зваріть його. Для приготування сухариків я взяла шматочок французького багета і молодий часник. Приступимо!
2. Візьміть антипригарним каструлю або нержавійку з подвійним дном. Лук-порей поріжте кільцями, обсмажте до м'якості на вершковому маслі. Помішуйте, щоб не підгорів.
3. Очистіть картопля, поріжте невеликими шматочками і додайте в каструлю до цибулі. Обсмажуйте овочі ще пару хвилин на маслі.
4. Влийте гарячий бульйон, доведіть суп до кипіння і варіть приблизно 20 хвилин до розм'якшення картоплі.
5. Поки суп вариться, приготуйте сухарики. Для цього поріжте французький багет маленькими кубиками, очистіть 4-5 зубчиків часнику. На сухій сковороді обсмажують хліб з часником до характерного вигляду і смаку. Відставте сковороду.
6. Перевірте овочі на готовність. Додати сіль за смаком.
7. Влийте склянку вершків, додайте перець чорний мелений і мускатний горіх. Доведіть суп до кипіння і зніміть з вогню. Занурювальним блендером пюріруйте масу до однорідного стану.