Вершкова Карамель
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 64
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Рецепт приготування вершкової карамелі своїми руками з кукурудзяної патоки і згущеного молока, який порадує всіх ласунів вашого будинку.
Опис приготування:
Даний рецепт домашніх карамельних цукерок дозволить вам своїми руками створити десерт-прикраса як святкового столу, так і буденного, прикрасивши останній ароматними солодощами власного приготування.
- Цукру-піску - 1 Склянка
- Кукурудзяної патоки - 1 Склянка
- Вершкового масла або маргарину - 230 грам
- Згущеного молока - 1 Склянка
- Ванільного екстракту - 1 Чайна ложка
1. Укласти на 8-ми дюйязик квадратну форму фольгу і змастити маслом; відкласти.
2. У великій каструлі змішати цукор, кукурудзяну патоку і масло. Довести суміш до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи. Дати суміші трохи покипіти протягом 4 хвилин без розмішування.
3. Зняти каструлю з вогню і додати згущене молоко, продовжуючи помішувати. Повернути каструлю на вогонь, попередньо зробивши його маленьким. Готувати суміш поки термометр не покаже 114 ° С(238° F) (стан м'якого желе), безперервно помішувати.
4. Зняти каструлю з вогню і додати ваніль. Швидко вилити в підготовлену форму. Дати повністю охолонути.
5. Витягнути остигнула карамель з форми. Зняти фольгу і порізати на шматочки.
6. Загорнути кожен в прозорий або кольоровий целофан або вощений папір, закрутивши кінчики, запечатуючи чудовий десерт.
7. Подавати на блюді або тарілці, можна також взяти домашню карамель з собою як подарунок друзям.