Вегетаріанський омлет без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Різноманітність вегетаріанських страв здатне здивувати пересічного обивателя. Пропоную на замітку вельми цікавий і дуже смачний, до того ж, досить простий рецепт вегетаріанського омлету без яєць.
У класичний рецепт вегетаріанського омлету без яєць зазвичай використовують сир і помідори. Однак при бажанні можна додати і інших овочів - солодкий перець, стручкову квасолю або цибулину, наприклад. Таке блюдо може стати відмінним варіантом не тільки для сніданку, але і для вечері.
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Спеції - 1 Чайна ложка
- Адигейський сир - 200 грам
- Помідор - 2-3 штук
- Чорна сіль - 1 щіпка
1. На сковороду з високими бортами або в сотейник налити рослинне масло. Додати в нього спеції за смаком і як слід прожарити. В даному випадку рецепт приготування вегетаріанського омлету без яєць передбачає використання кардамону, koriandra, кумина і дрібку прованських трав. Однак це можуть бути абсолютно будь-які спеції.
2. Поки масло розігрівається і насичується смаком і ароматом спецій, необхідно нарізати сир. При бажанні його можна відправити в глибоку миску і як слід розім'яти виделкою. Однак якщо сир злегка підморожений, то його можна прекрасно розкришити руками, щоб залишалися великі шматочки.
3. В добре розпечене масло відправити сир. На середньому вогні його необхідно злегка обсмажити, періодично помішуючи. В даному випадку використовується адигейський сир, проте можна взяти і фету, наприклад, або будь-який інший за смаком.
4. Тим часом можна зайнятися помідорами. Для початку їх необхідно злегка надрізати і ошпарити окропом. Потім охолодити під проточною холодною водою і зняти шкірку. Нарізати помідор середніми кубиками.
5. Надіслати помідори до обсмаженої сиру. Щоб вегетаріанський омлет без яєць в домашніх умовах вийшов ще більш смачним і схожим на оригінал, в блюдо необхідно додати дрібку чорного солі. Її специфічний аромат ідеально підходить для цієї страви.
6. Обсмажити омлет близько 3-4 хвилин і можна подавати до столу, присипавши зверху вимитого, просушеної і подрібненої свіжою зеленню за смаком.