Ватрушки класичні
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати ватрушки класичні, скажете ви? Ми вам покажемо і докладно розповімо. Смачними ватрушками зможете побалувати ви своїх домашніх і рідних. Дивіться рецепт і готуйте на здоров'я!
Для приготування тіста на ватрушки можна вершкове масло замінити маргарином, але це менш корисно. Краще буде якщо ви зменшите кількість вершкового масла до 100 г, а рослинного додасте трохи більше (4-5 ст. Ложок).
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 150 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Склянка(3-4 ст. Ложки цукру для тесту, інше за смаком для начинки)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
Для приготування ватрушок класичних візьміть молоко. Зігрійте його до температури в 40 градусів. В молоко додайте цукор і сіль. Розведіть їх в молоці. Тепер, додайте дріжджі. Розмішайте і дайте час, щоб дріжджі "прокинулися" . Потім введіть в масу збите яйце. Знову розмішайте.
Просійте борошно. У центрі зробіть поглиблення і влийте рідку масу.
Замісити тісто. Тепер введіть розтоплене вершкове масло і рослинна олія. Знову замісити тісто. Зберіть тісто в кульку. Затягніть миску плівкою і дайте тісту піднятися.
Тісто збільшиться вдвічі. Його слід обмять. Вийде ось такий колобок.
Отримане тісто обомніте і розділіть на невеликі кульки, розміром з мандаринчик.
На кульку тесту натисніть денцем склянки, попередньо припудривши його борошном. Зробіть поглиблення.
Приготуйте сирний наповнювач для ватрушок. Сир змішайте з білком, цукром, ваніллю. Просто перемішайте все виделкою. У мене пастоподібний сир. Якщо ви використовуєте домашній, попередньо перетріть його на дрібному ситі.
Підготовлене тісто перенесіть на деко, застелений папером для випічки. У кожне поглиблення викладіть трохи сирної маси. Розмочити у воді родзинки (залийте водою і прогрійте його в мікрохвильовці 2 хвилини). Зверху на сирну масу викладіть кілька родзинок.
Ватрушки змастіть збитим жовтком. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте ватрушки в духовці 20 хвилин.
Подайте ватрушки до столу остиглими. Смачні та ароматні ватрушки будуть готові до вашого чаювання.