Рецепт Ватрушки класичні фото

Ватрушки класичні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Молоко , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На природу , На сніданок
Випічка , Булочки , Ватрушки
Кількість порцій: 12-15
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Як приготувати ватрушки класичні, скажете ви? Ми вам покажемо і докладно розповімо. Смачними ватрушками зможете побалувати ви своїх домашніх і рідних. Дивіться рецепт і готуйте на здоров'я!

Опис приготування:

Для приготування тіста на ватрушки можна вершкове масло замінити маргарином, але це менш корисно. Краще буде якщо ви зменшите кількість вершкового масла до 100 г, а рослинного додасте трохи більше (4-5 ст. Ложок).

  • Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Склянка(3-4 ст. Ложки цукру для тесту, інше за смаком для начинки)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 2 штуки
ватрушки класичні - фото крок 1
Для приготування ватрушок класичних візьміть молоко. Зігрійте його до температури в 40 градусів. В молоко додайте цукор і сіль. Розведіть їх в молоці. Тепер, додайте дріжджі. Розмішайте і дайте час, щоб дріжджі"прокинулися" . Потім введіть в масу збите яйце. Знову розмішайте.
ватрушки класичні - фото крок 2
Просійте борошно. У центрі зробіть поглиблення і влийте рідку масу.
ватрушки класичні - фото крок 3
Замісити тісто. Тепер введіть розтоплене вершкове масло і рослинна олія. Знову замісити тісто. Зберіть тісто в кульку. Затягніть миску плівкою і дайте тісту піднятися.
ватрушки класичні - фото крок 4
Тісто збільшиться вдвічі. Його слід обмять. Вийде ось такий колобок.
ватрушки класичні - фото крок 5
Отримане тісто обомніте і розділіть на невеликі кульки, розміром з мандаринчик.
ватрушки класичні - фото крок 6
На кульку тесту натисніть денцем склянки, попередньо припудривши його борошном. Зробіть поглиблення.
ватрушки класичні - фото крок 7
Приготуйте сирний наповнювач для ватрушок. Сир змішайте з білком, цукром, ваніллю. Просто перемішайте все виделкою. У мене пастоподібний сир. Якщо ви використовуєте домашній, попередньо перетріть його на дрібному ситі.
ватрушки класичні - фото крок 8
Підготовлене тісто перенесіть на деко, застелений папером для випічки. У кожне поглиблення викладіть трохи сирної маси. Розмочити у воді родзинки (залийте водою і прогрійте його в мікрохвильовці 2 хвилини). Зверху на сирну масу викладіть кілька родзинок.
ватрушки класичні - фото крок 9
Ватрушки змастіть збитим жовтком. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте ватрушки в духовці 20 хвилин.
ватрушки класичні - фото крок 10
Подайте ватрушки до столу остиглими. Смачні та ароматні ватрушки будуть готові до вашого чаювання.

Схожі рецепти