Варення з граната з кісточками
(покроковий рецепт з фото)
Існує безліч всім відомих рецептів приготування варення. Гранатове варення - особливе, по перше, це його неповторний смак, по-друге, красивий зовнішній вигляд, ну ви самі переконаєтеся.
До вашої уваги - простий рецепт приготування варення з граната з кісточками. Гранатовий сік повинен бути натуральним, постарайтеся знайти саме такий. За смаком це варення чимось про нагадує всім нам знайоме - вишневе. Із зазначених інгредієнтів у мене вийшло десь дві з половиною баночки. Вдалого приготування і гарного дня!
- Гранатові зерна - 1 Склянка
- Гранатовий сік - 3 склянки (натуральний)
- Цукор - 3 склянки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
Гранатовий сік переливаємо в каструлю і змішуємо цукром. Варимо на середньому вогні, помішуючи, 30 хвилин. Потім знімаємо з вогню і даємо соку охолонути. Потім повторюємо процедуру ще 2 рази.
Додаємо в каструлю гранатові зерна і лимонний сік. Продовжуємо варити ще 20 хвилин, постійно помішуючи. В процесі варення буде все сильніше густіти. Головний секрет - після кожного варива повністю охолоджувати варення.
Готове варення розкладаємо в стерилізовані банки і закриваємо кришками.
Смачного!