Вареники з сиром на велику сім'ю
(покроковий рецепт з фото)
Потрібно приготувати ситний обід або вечерю, а в холодильнику - мінімум інгредієнтів? Що ж, тоді подивіться, як приготувати вареники з сиром на велику сім'ю ніжне тісто і дуже смачна начинка.
Вареники - традиційне блюдо української кухні. Їх можна готувати з будь-якою начинкою, особливо смачними виходять вареники з сиром. Щоб урізноманітнити блюдо, додайте в начинку трохи рубаних сухофруктів - родзинок або чорносливу. Крім того, для зручності можна використовувати спеціальну форму для приготування вареників, але також можна ліпити їх вручну.
- Сир - 350 грам
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Ізюм - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
1. Приготуйте тісто: борошно змішайте з содою, сіллю і кефіром. Замісити м'яке тісто і загорніть його в пакет. Залиште в холодильнику на 30 хвилин.
2. Приготуйте начинку: сир змішайте з крохмалем, цукром, яйцем і родзинками. Тісто розділіть на кілька частин і розкачайте в пласт. Викладіть на форму для вареників.
3. Викладіть сирну начинку, потім накрийте її другим шаром тіста. Кілька разів пройдіться качалкою по формі, щоб розрізати тісто.
4. У киплячій воді зробіть воронку, акуратно викладіть вареники (6-8 штук). Варіть 3-4 хвилини в залежності від розміру, вареники повинні піднятися на поверхню.
5. Готові вареники дістаньте шумівкою. Подавайте з маслом. Смачного!