Вареники з малиною
(покроковий рецепт з фото)
Малина - неймовірно смачна, соковита і ароматна ягода, а вареники з нею так і зовсім кулінарний шедевр, який гідно оцінять ваші домашні, вам залишається тільки приготувати цю страву для них.
З самого дитинства це частування було для мене найулюбленішим, моя бабуся часто готувала соковиті вареники з малиною в домашніх умовах. Її рецепт був гранично простий, я їм досі користуюся і вважаю, що він найкращий, принаймні, вареники з ним виходять відмінні. У магазинах продається заморожена малина, з нею теж можна спробувати зробити такі вареники, повинно вийти непогано.
- Борошно - 4 склянки
- Кефір - 2 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Малина - 2 склянки (можна заморожена)
- Цукор - За смаком
Для початку нам слід ретельно перебрати малину, промити і засипати ягоду цукром, залишаємо малину на півгодинки, щоб вона дала сік. Після закінчення часу зайву рідину потрібно буде злити, нам знадобляться тільки ягоди.
Для тіста змішуємо в мисці кефір з содою і сіллю, потім починаємо поступово всипати в кефір борошно і замішувати тісто. Кількість борошна тут написано приблизно, її потрібно додавати до тих пір, поки у нас не вийде м'яке, однорідне, еластичне і не прилипає до рук тісто. Накриваємо його рушником і також на 20-30 хвилин залишаємо відпочивати. Коли і тісто і малина будуть готові, поділяємо тісто на кілька частин і розгортає по черзі кожну в пласт, вирізаємо з тіста кружечки.
На кожен кружечок кладемо невелика кількість начинки.
Скріплюємо краю тесту і ліпимо з нього вареник, проробляємо те ж саме з усім тестом.
Частина вареників можна заморозити про запас, а частина приготувати відразу, зваривши їх в воді.
Приємного всім апетиту!