Рецепт Узбецький плов в мультиварці фото

Узбецький плов в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо , Крупи , Баранина , Мал , Довгозерний рис
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви роздумуєте, як приготувати узбецький плов в мультиварці, вам допоможе цей простий і доступний рецепт з покроковими фотографіями. Улюблена страва без зайвого клопоту - це реально!

Опис приготування:

Прихильники традиційного приготування, можливо, взагалі не порахують це блюдо пловом - сказав нам, наша жаровні, ні апетитного запаху димку! - але для сучасних міських умов цей рецепт приготування узбецького плову в мультиварці цілком підходить. Особливо, якщо вам пощастить купити рис сорту девзіра - найвідоміший з усіх сортів узбецького рису. Саме цей великий, довгий. Немов припорошений рожевої пудрою рис найкраще підходить для приготування узбецького плову. Спробуйте, не пошкодуєте!

Однак, якщо девзіра вам знайти не вдасться - скористайтеся будь-яким іншим довгозерний рисом: сортів басматі, жасмин і т.Д.. Головне, щоб м'ясо було не надто пісним і настрій хорошим - тоді узбецький плов в мультиварці неодмінно вийде!

  • Баранина - 500 грам
  • Мал - 1, 5 склянки
  • Морква - 3-4 штук
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком (зіра, шафран, куркума, барбарис і т.Д. )
узбецький плов в мультиварці - фото крок 1
М'ясо вимити, обсушити і нарізати шматочками.
узбецький плов в мультиварці - фото крок 2
Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
узбецький плов в мультиварці - фото крок 3
Моркву почистити і нарізати соломкою.
узбецький плов в мультиварці - фото крок 4
Налити в чашу мультиварки рослинне масло. Включити мультиварку, режим"Смаження" .
узбецький плов в мультиварці - фото крок 5
Спасерувати цибулю, потім додати моркву. Довести до легкого золотистого кольору і викласти м'ясо. Обсмажувати 10-15 хвилин. Посолити, посипати спеціями.
узбецький плов в мультиварці - фото крок 6
Засипати попередньо промитий рис. Посолити, увіткнути часник, посипати спеціями. Влити воду - вона повинна прикривати поверхню рису на 1-2 пальця. Готувати в режимі"Плов" або"Рис" 40 хвилин.
узбецький плов в мультиварці - фото крок 7
Відкрити мультиварку, спробувати рис. Якщо він ще твердоватий - долити трохи води і готувати 10- хвилин додатково. Якщо плов вже готовий, перемішати, вийняти часник.
узбецький плов в мультиварці - фото крок 8
Викласти на блюдо і відразу подати на стіл!

Схожі рецепти