Uygurskie страви
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі чудовий рецепт уйгурських мантів з фото. Ця страва неймовірно смачне, соковите з великою кількістю начинки і тоненьким тістом.
1. Почнемо рецепт приготування уйгурських мантів з тіста. Яйце необхідно збити з дрібкою солі. Додати воду і поступово всипати борошно. Тісто має вийти щільним, але м'яким і еластичним. Готове тісто потрібно відкласти на час, а хвилин через 25 знову гарненько обмять.
2. Поки тісто "відпочиває" можна зробити начинку. М'ясо потрібно вимити, просушити і акуратно подрібнити ножем. Шматочки повинні бути маленькими, але пропускати м'ясо через м'ясорубку не варто - смак буде зовсім іншим. Дрібно порубати також Курдючей жир.
3. Цибулини очистити і подрібнити ножем. При бажанні цибулю можна подрібнити блендером, якщо не подобаються шматочки цибулі в готовій страві.
4. З'єднати в мисочці м'ясо, жир і цибулю. Вимити і просушити свіжу зелень (бажано, щоб була кінза), подрібнити і додати в начинку.
5. Все ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком.
6. Тісто розрізати на невеликі шматочки, кожен з яких розкачати в тоненький гурток.
7. На середину викласти начинку, а потім щільно защипи краю.
8. Чашу мантоварки або звичайної пароварки змастити маслом і викласти туди манти.
9. Час приготування - близько 35-40 хвилин. Потім уйгурские манти в домашніх умовах можна подавати до столу. При бажанні доповнити їх можна бульйоном з зеленню і ароматними спеціями.
- Борошно - 500-600 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- М'ясо - 1 кілограм (баранина і яловичина)
- Жир курдючний - 100 грам
- Цибулина - 5-6 штук
- Зелень - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
2. Поки тісто "відпочиває" можна зробити начинку. М'ясо потрібно вимити, просушити і акуратно подрібнити ножем. Шматочки повинні бути маленькими, але пропускати м'ясо через м'ясорубку не варто - смак буде зовсім іншим. Дрібно порубати також Курдючей жир.
3. Цибулини очистити і подрібнити ножем. При бажанні цибулю можна подрібнити блендером, якщо не подобаються шматочки цибулі в готовій страві.
4. З'єднати в мисочці м'ясо, жир і цибулю. Вимити і просушити свіжу зелень (бажано, щоб була кінза), подрібнити і додати в начинку.
5. Все ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком.
6. Тісто розрізати на невеликі шматочки, кожен з яких розкачати в тоненький гурток.
7. На середину викласти начинку, а потім щільно защипи краю.
8. Чашу мантоварки або звичайної пароварки змастити маслом і викласти туди манти.
9. Час приготування - близько 35-40 хвилин. Потім уйгурские манти в домашніх умовах можна подавати до столу. При бажанні доповнити їх можна бульйоном з зеленню і ароматними спеціями.