Şuruʙorki
(покроковий рецепт з фото)
Приємного козачого апетиту! Şuruʙorki - це знамениті казахські не те пельмені, ні то вареники, запечені зі сметаною в духовці. Незвично і неймовірно смачно! Здивуйте своїх близьких!
Şuruʙorki - це знамениті казахські пельмені, запечені зі сметаною в духовці. Відмінно таке блюдо підходить в якості ситного обіду або вечері. Обов'язково в самому кінці ставте страву в духовку, в мікрохвильовій печі не вийде потрібні ефект.
- Борошно - 2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Окріп - 1 Склянка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Куряче філе - 300 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Спеції - 1 Чайна ложка
- Крем - 500 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Вода для варіння - 2 L
- Сир твердий - 100 грам
Просійте борошно. Додайте 1 немає. Ложку солі. Розмішайте. Зробіть лунку, вбийте туди яйце. Змішайте борошно з яйцем. Грудочки нехай вас не турбують. Закип'ятіть воду. Влийте окріп, при цьому постійно замішуючи. Можна працювати міксером або просто виделкою. Завдання, щоб вся мука ввібрала воду. Тепер влийте 1-2 ст. Ложки рослинної олії, знову замісити тісто. Дайте йому злегка охолонути, а потім вимісити його руками.
Розділити тісто 4 частини, потім кожну - ще на 2.
З кожної частини скачайте ковбаску. Ковбаску наріжте на шматочки. Кожен шматочок розкачайте в млинець.
З кожної частини скачайте ковбаску. Ковбаску наріжте на шматочки. Кожен шматочок розкачайте в млинець.
Приготуйте фарш. Спочатку в блендері подрібніть цибулю в "кашку" . Після додайте в нього нарізане куряче філе. Знову перебейте. Маса буде занадто густий. Влийте 3-4 ст. Ложки води і додайте сіль з перцем. Знову збийте. Отриманим фаршем наповніть наші пельмені-вареники.
Кінець кліпу вареників, надавши йому форму. Так формуємо все вареники-пельмені.
Відваріть шуруборкі в киплячій солоній воді. Вийміть їх з води і помістіть в посудину, в якій будете запікати. Я запікаю шуруборкі порційно.
Наберіть трохи бульйону, додайте в миску з шуруборкамі. Влийте сметану, додайте кілька шматочків вершкового масла, натріть на тертці сир. Розподіліть все рівномірно.
Розігрійте духовку до 200 градусів, випікайте блюдо в духовці 8-10 хвилин. Потрібно, щоб сир розплавився. Подавайте блюдо до столу гарячі! І приємного апетиту!