Український борщ з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Справжній український борщ важко уявити собі без такого інгредієнта, як буряк. Це смачне і поживне перша страва, яке готують у багатьох сім'ях до обіду. Подають борщ із зеленню, сметаною.
Український борщ "прижився" в багатьох сім'ях. Це дуже смачне і ароматне перша страва. Бульйон для борщу краще варити на м'ясі з кісточками, тоді він виходить міцним і наваристим. Про те, як приготувати український борщ з буряком, читайте в цьому рецепті.
- Свинячі ребра - 800 грам
- Картопля - 400 грам
- Буряк - 400 грам
- Морква - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 150 грам
- Капуста білокачанна - 400 грам
- Томатна паста - 60 мілілітрів
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Перець червоний солодкий - 100 грам
- Часник - 3 зубчики
- Перець чилі - За смаком
- Петрушка - 10 грам (зелень)
- Кріп - 10 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
Гарненько промийте свинячі ребра, зачистите їх від зайвого жиру. Потім покладіть їх в каструльку, залийте водою і поставте на плиту. Варіть ребра півтори години.
Буряк вимийте і очистіть від шкірки. Наріжте її соломкою і покладіть в сковорідку або сотейник. Влийте склянку бульйону і додайте оцет. Тушіте, поки рідина не випарується наполовину.
На окрему сковороду влийте рослинне масло, розігрійте його. Очистіть цибулю і моркву. Лучок наріжте кубиками, а моркву натріть на тертці. Пасеруйте овочі на рослинному маслі.
Очистіть і вимийте картоплю. Наріжте його кубиками або брусочками. Капусту тонко нашаткуйте. Покладіть картоплю в бульйон, додайте в нього буряк, пасеровані овочі і лавровий лист. Варіть борщ десять хвилин.
Додайте в борщ томатну пасту і капусту. Вимийте солодкий перець, наріжте його смужками і додайте в каструлю. Коли борщ закипить, киньте в нього подрібнений часник, перець і рубану зелень. Додати сіль за смаком, дайте закипіти і вимкніть вогонь. Потім дайте борщу настоятися.