Угорський гуляш по чігішварске
(покроковий рецепт з фото)
Коли я готую цей гуляш, в кухні витають такі апетитні запахи! ... Вся справа в тому, що яловичина за цим рецептом гаситься в темному пиві. Гуляш - справжнє зимове блюдо: ситне, гостре і зігріваючий!
Для гуляшу яловичину необхідно очистити від плівок і жив, нарізати на шматочки і добре обсмажити на розігрітій олії до рум'яної скоринки. Тоді після гасіння воно стане ніжним. У чому секрет і як приготувати угорський гуляш по-чігішварске, запитаєте ви? Всі подробиці покажу нижче, в покроковому рецепті.
- Яловичина - 1 кілограм
- Сало - 100 грам
- Пиво темне - 500 мілілітрів
- Цибуля - 2 штуки
- Кмин - 1 Чайна ложка (мелений)
- Перець болгарський - 2 штуки
- Перець пекучий - 1 штука
- Соус томатний - 100 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики (великий)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні продукти. М'ясо промийте, обсушити, наріжте на шматочки по 1 см. Сало наріжте брусочками. Овочі помийте і очистіть.
У розігрітій глибокій сковороді витопити жир з сала і приберіть шкварки.
Цибуля наріжте півкільцями, з болгарського перцю видаліть серцевину і насіння, наріжте на квадратики. На останньому жиру обсмажити цибулю до прозорості. Додайте мелений тмин, шматочки перцю і томатний соус. Гасіть протягом 5 хвилин.
На розігрітій сковороді розігрійте олію. Шматочки яловичини обсмажте до рум'яної скоринки і помістіть в каструлю з товстим дном. Додайте туди тушковані овочі, подрібнений часник, гострий перець. Влийте темне пиво і поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння. Гасіть до м'якості м'яса на повільному вогні протягом 1 годину. Додати сіль за смаком.
Подавайте з келихом хорошого пива! Смачного!