Тюфтельки з яловичого фаршу з сиром в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні, соковиті і дуже смачні тефтелі з сиром в італійському стилі припадуть до смаку не тільки дорослим, але і діти з задоволенням будуть їсти ці м'ясні кульки. Та й готувати їх зовсім не складно.
Щоб урізноманітнити своє меню, ми часто шукаємо цікаві рецепти. Ось сьогодні я хочу вам запропонувати приготувати дуже смачне блюдо - тефтелі. Але не звичайні тефтелі, як ви подумали відразу, а з сиром. Такі тефтелі виходять дуже ніжні і смачні. До них ідеально підійде будь-який гарнір. Ваші рідні не зможуть встояти перед таким ароматним і незвичайним блюдом. А як приготувати тюфтельки з яловичого фаршу з сиром в томатному соусі, я вам показав.
- Фарш із яловичини - 600 грам
- Пармезан - 100 грам
- Соус томатний - 400 мілілітрів
- Вода - 300 мілілітрів
- Панірувальні сухарі - 1, 5 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка (в соус)
- Базилік - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Свіжа петрушка - 1/2 пучка
- Чорний мелений перець - 2-3 Щепоток
Чистий цибулю, часник і дрібно нарізаємо їх. Потім обсмажити на олії в глибокій каструлі до прозорості лука.
Далі додаємо в каструлю томатний соус, воду, лавровий лист, базилік, сіль, цукор. Тепер доводимо соус до кипіння, накриваємо кришкою і робимо повільний вогонь.
Тим часом приготуємо тюфтельки. Змішуємо яловичий фарш, тертий пармезан і панірувальні сухарі.
Потім додаємо дрібно посічену петрушку, яйця і сіль з перцем, добре вимішуємо фарш.
З готового фаршу робимо невеликі кульки і перекладаємо їх по одному в гарячий соус.
Готуємо тефтелі в соусі на маленькому вогні протягом однієї години. Подавати їх можна з будь-яким гарніром.