Запечені тюфтельки в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Такі запечені тюфтельки в сметанному соусі підійдуть для ситного обіду не тільки дорослим, але і дітям після 1, 5 років. Для їх приготування не потрібно обсмаження - вони запікаються в соусі в духовці.
Тюфтельки можна готувати для дорослих і дітей, підбираючи до них будь-який гарнір і овочі. Соус також можна вибирати на ваш смак. У цьому рецепті - сметанний соус, який ідеально підкреслює смак м'яса, робить його м'якше і соковитіше. Я готувала це блюдо для свого дворічного дитини, тому нічого не обсмажувала (крім приготування соусу). Запікаються тюфтельки близько 25 хвилин при температурі 200 градусів.
- Фарш - 500 грам
- Цибуля - 1 штук
- Яйце - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Крем - 150 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно - 2 щіпки
- Сіль - За смаком
1. Тюфтельки готуються дуже швидко, якщо у вас під рукою є фарш. На дрібну тертку натираємо цибулю і додаємо до м'яса, солимо за смаком і вводимо яйце. Тепер наше завдання добре вимісити фарш до однорідної консистенції. Беремо форму для запікання, формуємо кульки і викладаємо поруч один з одним.
2. Соус готується дуже просто: розтоплюємо в сотейнику вершкове масло.
3. Додаємо пару пучок борошна і Томім на середньому вогні близько хвилини при постійному помішуванні.
4. Додаємо сметану, трохи води і солі. Перемішуємо все до однорідного стану, доводимо до кипіння і заливаємо тюфтельки.
5. Перед заливанням натріть моркву на середній тертці і посипте тюфтельки. Також подрібніть кріп і трохи притрусіть, а вже після залийте соусом.
6. Відправляємо тюфтельки запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Щоб вони вийшли соковитими - соусу повинно бути достатньо і він повинен покрити тефтелі повністю.
7. Коли вони стануть рум'яними - діставайте з духовки і дайте трохи охолонути. Тим часом відваріть гарнір. Сьогодні я вирішила приготувати до них вермішель. Підійде будь-яка каша або картопляне пюре.
8. Запечені тюфтельки в сметанному соусі подавайте в гарячому вигляді зі свіжими овочами або соліннями по сезону.