Рецепт Тефтелі, запечені в духовці в сметанному соусі фото

Тефтелі, запечені в духовці в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Тефтелі

Коли закінчилися ідеї для різноманітності щоденного меню, рекомендую вам спробувати цей цікавий, нескладний і недорогий варіант, як приготувати тефтелі, запечені в духовці в сметанному соусі.

Тефтелі - відмінний варіант на кожен день. З невеликої кількості фаршу у вас вийде досить багато тефтелек. У рецепті, крім м'яса і рису, можна використовувати також овочі. Попередня обсмажування надає тефтелі більш апетитну кірочку, але якщо ви віддаєте перевагу більш корисну їжу, то їх можна і не обсмажувати, а відразу запікати. У сметанний соус для пікантності можете додати часник, гірчицю, а також будь-які спеції, які вам до душі.

  • Фарш - 600 грам
  • Мал - 1/2 склянки
  • Цибулина - 1 штука
  • Яйце - 1-2 штук
  • Часник - 1-4 зубчиків
  • Крем - 250 грам
  • Борошно - 70 грам (приблизно)
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Сир - 100 грам (по бажанню)
тефтелі, запечені в духовці в сметанному соусі - фото крок 1
1. Для початку відваріть до напівготовності рис.
тефтелі, запечені в духовці в сметанному соусі - фото крок 2
2. М'ясо пропустіть через м'ясорубку разом з цибулею. Можна використовувати і готовий фарш.
тефтелі, запечені в духовці в сметанному соусі - фото крок 3
3. Вбийте яйце.
тефтелі, запечені в духовці в сметанному соусі - фото крок 4
4. Викладіть в фарш рис. Посоліть і поперчіть за смаком.
тефтелі, запечені в духовці в сметанному соусі - фото крок 5
5. Сформуйте невеликі тюфтельки. Обваляйте їх з усіх боків в борошні.
тефтелі, запечені в духовці в сметанному соусі - фото крок 6
6. І викладіть на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажте на сильному вогні до легкої скоринки.
тефтелі, запечені в духовці в сметанному соусі - фото крок 7
7. Після перекладіть у жароміцних форму.
тефтелі, запечені в духовці в сметанному соусі - фото крок 8
8. Тепер можна зайнятися соусом. Часник очистіть і пропустіть через прес (можна натерти на тертці). Додайте сіль і спеції.
тефтелі, запечені в духовці в сметанному соусі - фото крок 9
9. Викладіть сметану, ретельно перемішайте. Якщо сметана густа, додайте трохи водички.
тефтелі, запечені в духовці в сметанному соусі - фото крок 10
10. Вилийте соус в форму, надішліть тефтелі в розігріту до 180 градусів духовку.
тефтелі, запечені в духовці в сметанному соусі - фото крок 11
11. Через півгодинки дістаньте форму, посипте тертим сиром зверху і відправте назад в духовку ще хвилин на 10-15.

Схожі рецепти