Тефтелі, запечені в духовці в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Коли закінчилися ідеї для різноманітності щоденного меню, рекомендую вам спробувати цей цікавий, нескладний і недорогий варіант, як приготувати тефтелі, запечені в духовці в сметанному соусі.
Тефтелі - відмінний варіант на кожен день. З невеликої кількості фаршу у вас вийде досить багато тефтелек. У рецепті, крім м'яса і рису, можна використовувати також овочі. Попередня обсмажування надає тефтелі більш апетитну кірочку, але якщо ви віддаєте перевагу більш корисну їжу, то їх можна і не обсмажувати, а відразу запікати. У сметанний соус для пікантності можете додати часник, гірчицю, а також будь-які спеції, які вам до душі.
- Фарш - 600 грам
- Мал - 1/2 склянки
- Цибулина - 1 штука
- Яйце - 1-2 штук
- Часник - 1-4 зубчиків
- Крем - 250 грам
- Борошно - 70 грам (приблизно)
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль, спеції - За смаком
- Сир - 100 грам (по бажанню)
1. Для початку відваріть до напівготовності рис.
2. М'ясо пропустіть через м'ясорубку разом з цибулею. Можна використовувати і готовий фарш.
3. Вбийте яйце.
4. Викладіть в фарш рис. Посоліть і поперчіть за смаком.
5. Сформуйте невеликі тюфтельки. Обваляйте їх з усіх боків в борошні.
6. І викладіть на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажте на сильному вогні до легкої скоринки.
7. Після перекладіть у жароміцних форму.
8. Тепер можна зайнятися соусом. Часник очистіть і пропустіть через прес (можна натерти на тертці). Додайте сіль і спеції.
9. Викладіть сметану, ретельно перемішайте. Якщо сметана густа, додайте трохи водички.
10. Вилийте соус в форму, надішліть тефтелі в розігріту до 180 градусів духовку.
11. Через півгодинки дістаньте форму, посипте тертим сиром зверху і відправте назад в духовку ще хвилин на 10-15.