Тюфтельки в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Тюфтельки в томатному соусі - це відмінний варіант для обіду або вечері. Їх можна подавати з макаронами або будь-яким іншим гарніром. Особливо такі тефтелі люблять діти. Спробуйте приготувати, це смачно!
Якщо вам цікаво, як приготувати тюфтельки в томатному соусі, то просто прочитайте цей рецепт. У вас не піде на це багато часу, а вийде вечерю для великої родини. Особливо смачною виходить томатна підлива, яка відмінно доповнює будь-який гарнір.
- Фарш м'ясний - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Хліб - 100 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Петрушка - 1/3 пучка
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Томатна паста - 180 грам
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
У керамічну миску покладіть фарш. Можна використовувати фарш з будь-якого м'яса, для дітей переважно брати м'ясо кроля, яловичину або курку. Очистіть цибулю і часник. Наріжте дрібно. Часник додайте в фарш сирим, а цибуля попередньо обсмажте на сковороді.
Хліб (можна використовувати черствий батон або булку) поламайте рукам на довільні шматочки і замочіть в молоці на півгодини. Потім відіжміть і і додайте до фаршу. Туди ж вбийте куряче яйце, киньте натертий на тертці твердий сир і дрібно посічену зелень петрушки.
Фарш посоліть і поперчіть за смаком. Потім перемішайте гарненько до однорідності. Руками сформуйте тюфтельки невеликого розміру.
Приготування соусу не займе у вас багато часу. Воно гранично просте. Змішайте в піалках томатну пасту і оливкове масло. Додайте водички, щоб заливка стала рідшою. Додати сіль за смаком.
Викладіть тюфтельки в жароміцних форму, яку слід попередньо змастити олією. Потім полийте їх томатної заливанням. Поставте в розігріту до двохсот градусів духовку і запікайте сорок хвилин.