Tutmanik кефіру
(покроковий рецепт з фото)
Tutmanik кефіру - смачний пиріг болгарської кухні, загорнутий красивими завитками - прикраса будь-якого столу. Печуть пиріг з начинкою з бринзи. Але найголовніше це правильне дріжджове тісто!
tutmanik - сирний пиріг болгарської кухні, але роблять подібну випічку і в інших країнах. Грецька тірапіта або грузинське хачапурі дуже схожі, але у тутманіка є своя особливість: класична начинка - це сир бринза. Сир має яскравий солонуватий смак, а нейтральне дріжджове тісто врівноважує смак пирога. Також у тутманіка красива форма, завитками, ну не дарма ж в Болгарії, не дивлячись на простоту в приготуванні, тутманік вважається святковим пирогом. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати тутманік на кефірі. Дріжджове тісто, замішане на кефірі, виходить повітряним і пухким, а розтоплене вершкове масло відмінно просочує все шари тесту. Пробуйте приготувати цей пиріг, вам сподобається!
- Кефір - 120 мілілітрів
- Гаряча вода - 240 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки(1 для тіста, 1 для начинки, 1 для змазування)
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Борошно - 5 склянок
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Бринза - 500 грам
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки