Рецепт Tutmanik кефіру фото

Tutmanik кефіру
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Дріжджове тісто, Бринза
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги

Tutmanik кефіру - смачний пиріг болгарської кухні, загорнутий красивими завитками - прикраса будь-якого столу. Печуть пиріг з начинкою з бринзи. Але найголовніше це правильне дріжджове тісто!

tutmanik - сирний пиріг болгарської кухні, але роблять подібну випічку і в інших країнах. Грецька тірапіта або грузинське хачапурі дуже схожі, але у тутманіка є своя особливість: класична начинка - це сир бринза. Сир має яскравий солонуватий смак, а нейтральне дріжджове тісто врівноважує смак пирога. Також у тутманіка красива форма, завитками, ну не дарма ж в Болгарії, не дивлячись на простоту в приготуванні, тутманік вважається святковим пирогом. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати тутманік на кефірі. Дріжджове тісто, замішане на кефірі, виходить повітряним і пухким, а розтоплене вершкове масло відмінно просочує все шари тесту. Пробуйте приготувати цей пиріг, вам сподобається!

  • Кефір - 120 мілілітрів
  • Гаряча вода - 240 мілілітрів
  • Яйце - 3 штуки(1 для тіста, 1 для начинки, 1 для змазування)
  • Рослинна олія - 30 мілілітрів
  • Борошно - 5 склянок
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
  • Бринза - 500 грам
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
1
Борошно просійте, додайте кефір, рослинна олія, воду, сіль, цукор і дріжджі. Добре все перемішайте, вимісити м'яке тісто, накрийте рушником і поставте в тепле місце.
2
Тісто розділи 3 частини і кожну частину розкачайте прямокутником 30х25см. Змастіть кожен прямокутник розтопленим вершковим маслом і розподіліть на кожному рівномірно по 1/3 сир, натертої на дрібній тертці.
3
Поверніть тісто ковбаскою і розріжте на кілька однакових шматочків. Також зробіть з іншими частинами тесту.
4
У форму для випічки круглої форми викладіть шматочки тіста, розрізом до верху. Укладайте тісто не дуже щільно і залиште трохи постояти, приблизно хвилин 15.
5
Змастіть пиріг збитим жовтком. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
6
Смачного!

Схожі рецепти