Рецепт Тушонка з картоплею фото

Тушонка з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Картопля
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Рагу
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Тушонка сама по собі ситний і смачний продукт, ній з легкістю можна замінити м'ясо, і ніхто не відчує різниці. Її додають до гарнірів. Пропонує рецепт, як приготувати тушонку з картоплею.

Опис приготування:

Тушонка - трохи специфічний продукт. Вона має насичений м'ясним смаком і запахом. Однак є тушонка домашнього приготування, а є магазинний варіант. Додаючи магазинну в готову страву важливо не пересолити, адже вона вже містить сіль. З тушонкою можна приготувати картоплю, згасити овочі, додати її в начинку пиріжків і пирогів.

  • Картопля - 10 штук
  • Консервований - 400 грам
  • Морквина - 1 штука
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Олія - 50 грам
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Сіль і перець, спеції - За смаком
тушонка з картоплею - фото крок 1
1. Картоплю чистимо і моєму, нарізаємо невеликим кубиком і заливаємо холодною водою, щоб прибрати зайвий крохмаль.
тушонка з картоплею - фото крок 2
2. Морквину чистимо і моєму, натираємо на середній або дрібній тертці. Велику сковороду або каструлю ставимо на вогонь, додаємо шматочок масла і обсмажуємо подрібнену моркву протягом 1 хвилини, додаємо до неї 2, 5 склянки води, лавровий лист і перекладаємо картоплю. Перемішуємо все і тушкуємо півгодини.
тушонка з картоплею - фото крок 3
3. Тушонку перекладаємо в тарілку, розминаємо виделкою в кашку і додаємо до картоплі, солимо і перчимо до смаку, додаємо спеції. Готуємо на слабкому вогні ще 7 хвилин.
тушонка з картоплею - фото крок 4
4. Миємо й нарізаємо дрібно зелену цибулю, відправляємо в сковороду за хвилину до вимикання, перемішуємо. Готову страву подаємо гарячим.

Схожі рецепти