Тушонка з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Тушонка сама по собі ситний і смачний продукт, ній з легкістю можна замінити м'ясо, і ніхто не відчує різниці. Її додають до гарнірів. Пропонує рецепт, як приготувати тушонку з картоплею.
Тушонка - трохи специфічний продукт. Вона має насичений м'ясним смаком і запахом. Однак є тушонка домашнього приготування, а є магазинний варіант. Додаючи магазинну в готову страву важливо не пересолити, адже вона вже містить сіль. З тушонкою можна приготувати картоплю, згасити овочі, додати її в начинку пиріжків і пирогів.
- Картопля - 10 штук
- Консервований - 400 грам
- Морквина - 1 штука
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Олія - 50 грам
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль і перець, спеції - За смаком
1. Картоплю чистимо і моєму, нарізаємо невеликим кубиком і заливаємо холодною водою, щоб прибрати зайвий крохмаль.
2. Морквину чистимо і моєму, натираємо на середній або дрібній тертці. Велику сковороду або каструлю ставимо на вогонь, додаємо шматочок масла і обсмажуємо подрібнену моркву протягом 1 хвилини, додаємо до неї 2, 5 склянки води, лавровий лист і перекладаємо картоплю. Перемішуємо все і тушкуємо півгодини.
3. Тушонку перекладаємо в тарілку, розминаємо виделкою в кашку і додаємо до картоплі, солимо і перчимо до смаку, додаємо спеції. Готуємо на слабкому вогні ще 7 хвилин.
4. Миємо й нарізаємо дрібно зелену цибулю, відправляємо в сковороду за хвилину до вимикання, перемішуємо. Готову страву подаємо гарячим.