Рецепт Тушковане м'ясо в горщику фото

Тушковане м'ясо в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
На обід, На вечерю, Сімейна вечеря
Гарячі страви

Будь-яке м'ясо, приготоване в горщику, вийде неймовірно смачним, і цей рецепт не виняток. Я пропоную вам зробити дуже м'яке і ніжне м'ясо з овочами, яке не залишить вас байдужими.

Це досить простий рецепт тушкованого м'яса в горщику, але, незважаючи на простоту, він мій улюблений. Тут немає ніяких зайвих інгредієнтів, а кефіру заливка надає легку кислинку всьому блюду і робить м'ясо дуже м'яким і ніжним. Та й готувати в горщиках, скажу я вам, дуже легко, просто складаємо все шарами, заливаємо кефірчіком і відправляємо в духовку, а самі можемо відпочивати. Загалом, я частенько балую себе такими ось смачними і легкими рецептами і вам дуже раджу спробувати рецепт приготування тушкованого м'яса в горщику, впевнена, ви залишитеся задоволені.

  • М'ясо - 700-800 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Морква - 2-3 штук
  • Кефір - 1 літр
  • Соняшникова олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сир - 100 грам (по бажанню)
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
тушковане м'ясо в горщику - фото крок 1
Для початку збираємо воєдино всі наші продукти, щоб не бігати за ними по всій кухні.
тушковане м'ясо в горщику - фото крок 2
Тепер чистимо і нарізаємо моркву півкільцями.
тушковане м'ясо в горщику - фото крок 3
Лук так само нарізаємо півкільцями.
тушковане м'ясо в горщику - фото крок 4
Тепер м'ясо. У мене була яловичина, але ви можете використовувати будь-яке інше, свинина, наприклад, приготується швидше. Отже, м'ясо нарізаємо кубиками шириною близько 2-3 сантиметрів.
тушковане м'ясо в горщику - фото крок 5
Тепер починаємо розкладати все по горщикам (у мене вийшло на 4). На дно ми наливаємо зовсім небагато масла і викладаємо цибулю.
тушковане м'ясо в горщику - фото крок 6
Потім йде шар моркви.
тушковане м'ясо в горщику - фото крок 7
В середині робимо шар м'яса, а потім знову цибулю і моркву. Кожен шар ми трохи солимо і перчимо.
тушковане м'ясо в горщику - фото крок 8
І останній етап нашого приготування - заливаємо горщики кефіром так, щоб до краю залишалося 1, 5 см, накриваємо горщики кришками. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на три години, для 20 до готовності необхідно відкрити кришки і посипати тертим сиром.

Схожі рецепти