Тушкована яловичина з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Тушкована яловичина з овочами відмінно підійде для обіду або вечері в колі сім'ї. М'ясо виходить соковитим і дуже ніжним, а овочі надають йому завершеність смаку і ароматність. Рекомендую приготувати!
Тушковану яловичину з овочами рекомендується подавати з картопляним пюре, але ви завжди можете підібрати інший гарнір по своєму смаку. Крім того, з цією стравою можна імпровізувати, кожного разу додаючи в нього різноманітні овочі, спеції і зелень. Обов'язково спробуйте приготувати це смачне м'ясо, вам сподобається! Як приготувати тушковану яловичина з овочами, читайте нижче.
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Стебло селери - 2 штуки
- Яловичий бульйон - 2 склянки
- Томатна паста - 1/4 склянки
- М'ясо яловиче (лопатки) - 0, 8 кілограма
- Спеції - За смаком
- Свіжа петрушка - За смаком (для прикраси)
1
Наріжте овочі і м'ясо. Духовку розігрійте до 160 градусів.
2
Нагрійте масло в жаростійкої каструлі на середньому вогні. У каструлю додайте цибулю, морква і селера, потім накрийте кришкою і готуйте близько 10 хвилин. Овочі повинні бути м'якими.
3
Вийміть овочі з каструлі. Поставте вогонь на максимум і партіями обсмажуйте в каструлі шматочки яловичини по 2-3 хвилини до коричневого кольору.
4
Поверніть овочі в каструлю, сюди ж влийте яловичий бульйон і додайте томатну пасту. Інгредієнти перемішайте, приправте за смаком і доведіть вміст каструлі до кипіння.
5
Каструлю накрийте кришкою, поставте в духовку і готуйте яловичину близько 3 годин. М'ясо повинно стати м'яким і ніжним. Яловичина з овочами готова. Перед подачею можна прикрасити блюдо нарізаною петрушкою.