Яловичина тушкована з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже просте блюдо, яке часто зустрічається на обідніх столах нашої країни - яловичина тушкована з овочами. Це дуже смачне і здорове блюдо припаде до смаку всім членам сім'ї.
Яловичина тушкована з овочами - це дуже просте в приготуванні блюдо. Готується м'ясо протягом 90 хвилин і виходить дуже ніжним і смачним. Найкраще тушкована яловичина поєднується з перловою кашею або картопляним пюре. Овочі надають яловичині додатковий насичений смак, а також збагачують вітамінами. Читайте як приготувати яловичину тушковану з овочами своїми руками. Смачного!
- Яловичина - 450 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Оливкова олія - - За смаком
- Сіль, перець - - За смаком
Яловичину гарненько промиваємо, просушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими кубками, стороною приблизно в 2 см.
Потім розігріваємо сковорідку з товстим дном, наливаємо в неї масло і обсмажуємо на сильному вогні шматочки м'яса з усіх боків. М'ясо має покритися красивою золотистою скоринкою.
Кубиками нарізаємо моркву і цибулю. Додаємо овочі до обсмаженого м'яса, зменшуємо вогонь, перемішуємо. Солимо, перчимо і накриваємо кришкою. Готуємо близько 10-15 хвилин, постійно перемішуючи.
Заливаємо водою і тушкуємо м'ясо з овочами приблизно годину. За цей час вода повинна википіти, а м'ясо стати ніжним і соковитим.
Через годину гасіння, додаємо в каструлю дві столові ложки борошна і швиденько і ретельно перемішуємо, щоб не утворилося грудочок. Варимо ще близько 10 хвилин, потім вимикаємо вогонь і даємо страві трохи настоятися під кришкою. Подаємо до столу з гарніром.
Смачного!