Рецепт Тушкована курка з рисом фото

Тушкована курка з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Тушкована курка з рисом - супер блюдо, володіє масою чудових якостей! Куряче м'ясо виходить дуже м'яким і ніжним, овочі надають йому соковитість, а рис робить блюдо ситним!

Спершу обсмажуємо на сковороді куряче м'ясо, потім додаємо до нього порізані овочі і спеції. Трохи пізніше засипаємо промитий рис, а потім заливаємо воду і томатний сік. Далі готуємо за принципом плову: рис повинен увібрати в себе всю рідину. Краще нічого не перемішувати, готувати на маленькому вогні і під кришкою. Хай щастить!

  • Куряче м'ясо - 400 грам
  • Мал - 1 Склянка
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Томатний сік - 1 Склянка
  • Вода - 1 Склянка
  • Спеції - За смаком
тушкована курка з рисом - фото крок 1
На рослинному маслі обсмажуємо шматочки курочки до красивого золотистого кольору.
тушкована курка з рисом - фото крок 2
Додаємо дрібно порізані цибулю і перець, а також терту моркву. Готуємо ще 5-6 хвилин.
тушкована курка з рисом - фото крок 3
Кладемо улюблені спеції і сіль, перемішуємо і готуємо ще 2 хвилини.
тушкована курка з рисом - фото крок 4
Засипаємо промитий рис, перемішуємо.
тушкована курка з рисом - фото крок 5
Вливаємо томатний сік і воду. Тушкуємо блюдо на повільному вогні під кришкою приблизно 20 хвилин. Мал повинен увібрати всю рідину і повністю приготуватися.
тушкована курка з рисом - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти