Тушкована курка з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Тушкована курка з рисом - супер блюдо, володіє масою чудових якостей! Куряче м'ясо виходить дуже м'яким і ніжним, овочі надають йому соковитість, а рис робить блюдо ситним!
Спершу обсмажуємо на сковороді куряче м'ясо, потім додаємо до нього порізані овочі і спеції. Трохи пізніше засипаємо промитий рис, а потім заливаємо воду і томатний сік. Далі готуємо за принципом плову: рис повинен увібрати в себе всю рідину. Краще нічого не перемішувати, готувати на маленькому вогні і під кришкою. Хай щастить!
- Куряче м'ясо - 400 грам
- Мал - 1 Склянка
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Томатний сік - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Спеції - За смаком
На рослинному маслі обсмажуємо шматочки курочки до красивого золотистого кольору.
Додаємо дрібно порізані цибулю і перець, а також терту моркву. Готуємо ще 5-6 хвилин.
Кладемо улюблені спеції і сіль, перемішуємо і готуємо ще 2 хвилини.
Засипаємо промитий рис, перемішуємо.
Вливаємо томатний сік і воду. Тушкуємо блюдо на повільному вогні під кришкою приблизно 20 хвилин. Мал повинен увібрати всю рідину і повністю приготуватися.
Смачного!