Тушкована картопля з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Картопля - найпопулярніший овоч, з нього готують безліч різноманітних і смачних страв. Пропонуємо рецепт, як приготувати тушковану картоплю з овочами. Виходить швидко, смачно і ситно.
Таке блюдо виходить барвистим і цікавим з огляду на велику різноманітність овочів. Всі овочі готуються в одній кмуості, тому просочуються соками і запахами один одного. Можна додавати до картоплі абсолютно будь-які овочі за смаком. Ця страва відноситься до категорії вегетаріанської їжі, а також його можна подавати тим, хто дотримується посту.
- Картопля - 5 штук
- Баклажан - 3 штуки
- Томати - 3 штуки
- Морквина - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
1. Баклажани гарненько моєму, видаляємо хвостики і розрізаємо кожен на невеликі кубики. Перекладаємо в каструлю і заливаємо теплою водою, кладемо столову ложку солі і залишаємо на 30 хвилин, щоб пішла гіркота.
2. Картоплю миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиком, такого ж розміру, як і баклажан. Каструлю ставимо на вогонь, наливаємо трохи оливкової мала і відправляємо картоплю, через кілька хвилин кладемо туди ж баклажани (їх попередньо відкинемо на друшляк, щоб пішла зайва рідина).
3. Моркву і цибулю чистимо, моєму. Цибулину нарізаємо півкільцями або будь-яким іншим способом, а морква подрібнюємо на крупній тертці, перекладаємо все до картоплі і баклажанів.
4. Томати очищаємо від шкірки, нарізаємо шматочками і робимо з них пюре. Готову масу наливаємо в каструлю до овочів, кладемо лавровий лист і накриваємо кришкою. Тушкуємо на слабкому вогні до випаровування рідини, періодично перемішуємо акуратно, щоб овочі не розвалилися.
5. В самому кінці солимо і перчимо, подаємо готову страву гарячим або холодним. Смачного!