Рецепт Тушкована картопля з овочами фото

Тушкована картопля з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Картопля - найпопулярніший овоч, з нього готують безліч різноманітних і смачних страв. Пропонуємо рецепт, як приготувати тушковану картоплю з овочами. Виходить швидко, смачно і ситно.

Опис приготування:

Таке блюдо виходить барвистим і цікавим з огляду на велику різноманітність овочів. Всі овочі готуються в одній кмуості, тому просочуються соками і запахами один одного. Можна додавати до картоплі абсолютно будь-які овочі за смаком. Ця страва відноситься до категорії вегетаріанської їжі, а також його можна подавати тим, хто дотримується посту.

  • Картопля - 5 штук
  • Баклажан - 3 штуки
  • Томати - 3 штуки
  • Морквина - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Оливкова олія - За смаком
  • Сіль і перець - За смаком
  • Лавровий лист - 1 штука
тушкована картопля з овочами - фото крок 1
1. Баклажани гарненько моєму, видаляємо хвостики і розрізаємо кожен на невеликі кубики. Перекладаємо в каструлю і заливаємо теплою водою, кладемо столову ложку солі і залишаємо на 30 хвилин, щоб пішла гіркота.
тушкована картопля з овочами - фото крок 2
2. Картоплю миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиком, такого ж розміру, як і баклажан. Каструлю ставимо на вогонь, наливаємо трохи оливкової мала і відправляємо картоплю, через кілька хвилин кладемо туди ж баклажани (їх попередньо відкинемо на друшляк, щоб пішла зайва рідина).
тушкована картопля з овочами - фото крок 3
3. Моркву і цибулю чистимо, моєму. Цибулину нарізаємо півкільцями або будь-яким іншим способом, а морква подрібнюємо на крупній тертці, перекладаємо все до картоплі і баклажанів.
тушкована картопля з овочами - фото крок 4
4. Томати очищаємо від шкірки, нарізаємо шматочками і робимо з них пюре. Готову масу наливаємо в каструлю до овочів, кладемо лавровий лист і накриваємо кришкою. Тушкуємо на слабкому вогні до випаровування рідини, періодично перемішуємо акуратно, щоб овочі не розвалилися.
тушкована картопля з овочами - фото крок 5
5. В самому кінці солимо і перчимо, подаємо готову страву гарячим або холодним. Смачного!

Схожі рецепти