Картопля тушкована з овочами
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - класичний рецепт картоплі тушкованого з овочами, страва, ідеальне як для поста, так і для смачної утилізації великої кількості сезонних овочів. Все швидко, смачно і при цьому є.
Не дивлячись на кількість інгредієнтів, рецепт приготування картоплі тушкованого з овочами вкрай простий. Тут головний секрет в тому, щоб картопля нарізати чи не найбільш маленькими шматочками, - адже так він швидше згасити, і поки будете чекати картоплю, ви не отримаєте перетравлене місиво з інших овочів. А в іншому, інгредієнти всі доступні, кулінарного таланту не потрібно. Озброюйтеся ножем і приступаємо!
1. Для початку цибулю, морквину і картоплю миємо й чистимо.
2.Тепер баклажан теж обмиваємо, і знімаємо шкірку, щоб не надавала гіркоту основної страви. Хоча якщо звикли готувати зі шкурою, - можна і так, тільки засолені вже нарізаний баклажан на деякий час.
3. Вимиємо і наріжемо також помідори і болгарський перець, а листи капусти просто вимиємо і залишимо сушитися.
4. У сотейнику розігріваємо олію, і обсмажуємо прямо в ньому цибулю, морква і болгарський перець.
5. Як тільки овочі стануть золотистими, другим шаром викладаємо картопля. Солимо і перчимо до смаку.
6. Тепер по черзі додаєте шар баклажанів, помідор і теж перчимо і солимо.
Закриваємо зверху капустяними листами, щоб овочі у нас гасилися у власному соку. На повільному вогні таке блюдо потрібно тримати до півгодини, але я спробувала вже через 20 хвилин, був цілком готовий і неймовірно смачний картопля тушкована з овочами в домашніх умовах. Те, що і замовляли! Приберіть капустяні листи при подачі, і відразу ж розкладайте по тарілках. Смачного!
- Картопля - 5 штук
- Помідори - 2 штуки
- Баклажан - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перецьь болгарський - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Капустяні листи - 3 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
1. Для початку цибулю, морквину і картоплю миємо й чистимо.
2.Тепер баклажан теж обмиваємо, і знімаємо шкірку, щоб не надавала гіркоту основної страви. Хоча якщо звикли готувати зі шкурою, - можна і так, тільки засолені вже нарізаний баклажан на деякий час.
3. Вимиємо і наріжемо також помідори і болгарський перець, а листи капусти просто вимиємо і залишимо сушитися.
4. У сотейнику розігріваємо олію, і обсмажуємо прямо в ньому цибулю, морква і болгарський перець.
5. Як тільки овочі стануть золотистими, другим шаром викладаємо картопля. Солимо і перчимо до смаку.
6. Тепер по черзі додаєте шар баклажанів, помідор і теж перчимо і солимо.
Закриваємо зверху капустяними листами, щоб овочі у нас гасилися у власному соку. На повільному вогні таке блюдо потрібно тримати до півгодини, але я спробувала вже через 20 хвилин, був цілком готовий і неймовірно смачний картопля тушкована з овочами в домашніх умовах. Те, що і замовляли! Приберіть капустяні листи при подачі, і відразу ж розкладайте по тарілках. Смачного!