Тушкована картопля в чавунці
(покроковий рецепт з фото)
Одним з найпростіших і доступних страв є тушкована картопля в чавунці. Бульби при такому способі приготування стають ніжними і ароматними. Такий картопля стане ідеальним гарніром!
Щоб дізнатися, як приготувати тушковану картоплю в чавунці, прочитайте цей рецепт. Вибирайте великий картопля хорошої якості, тоді блюдо обов'язково вийде на славу. При подачі посипте картоплю свіжим кропом, тоді його аромат стане просто неймовірним!
- Картопля - 700 грам
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Цибулина - 1 штука
- Овочевий бульйон - 300 мілілітрів
- Невеликий пучок кропу - 1 штука
- Паприка, насіння фенхелю, сіль, перець - За смаком
Часник звільніть від лушпиння і подрібніть. Краще це робити гострим ножем, а не пресом. Моркву очистіть і вимийте. Натріть її на тертці або наріжте брусочками. З цибулі зчистіть лушпиння, порубати його максимально дрібно. Розігрійте в чавунної каструлі соняшникову олію, пассеруйте на ньому цибулю і часник на плиті.
Додайте до цибулі і часнику нарізану або натерту моркву, тушкуйте ще п'ять-десять хвилин. Картоплю очистіть від шкірки, вимийте і наріжте великими шматками. Додайте в чавунець картопля, посипте його спеціями, перемішайте.
Влийте до картоплі овочевий бульйон, закрийте казанок кришкою і тушкуйте близько години на плиті. Дивіться, щоб рідина передчасно не випарувалася і картопля не підгорів. Якщо потрібно, в процесі гасіння підливайте бульйон або звичайну воду.