Рецепт Тушкована картопля в чавунці фото

Тушкована картопля в чавунці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Одним з найпростіших і доступних страв є тушкована картопля в чавунці. Бульби при такому способі приготування стають ніжними і ароматними. Такий картопля стане ідеальним гарніром!

Опис приготування:

Щоб дізнатися, як приготувати тушковану картоплю в чавунці, прочитайте цей рецепт. Вибирайте великий картопля хорошої якості, тоді блюдо обов'язково вийде на славу. При подачі посипте картоплю свіжим кропом, тоді його аромат стане просто неймовірним!

  • Картопля - 700 грам
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Цибулина - 1 штука
  • Овочевий бульйон - 300 мілілітрів
  • Невеликий пучок кропу - 1 штука
  • Паприка, насіння фенхелю, сіль, перець - За смаком
тушкована картопля в чавунці - фото крок 1
Часник звільніть від лушпиння і подрібніть. Краще це робити гострим ножем, а не пресом. Моркву очистіть і вимийте. Натріть її на тертці або наріжте брусочками. З цибулі зчистіть лушпиння, порубати його максимально дрібно. Розігрійте в чавунної каструлі соняшникову олію, пассеруйте на ньому цибулю і часник на плиті.
тушкована картопля в чавунці - фото крок 2
Додайте до цибулі і часнику нарізану або натерту моркву, тушкуйте ще п'ять-десять хвилин. Картоплю очистіть від шкірки, вимийте і наріжте великими шматками. Додайте в чавунець картопля, посипте його спеціями, перемішайте.
тушкована картопля в чавунці - фото крок 3
Влийте до картоплі овочевий бульйон, закрийте казанок кришкою і тушкуйте близько години на плиті. Дивіться, щоб рідина передчасно не випарувалася і картопля не підгорів. Якщо потрібно, в процесі гасіння підливайте бульйон або звичайну воду.

Схожі рецепти