Тушкована капуста без м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт смачного страви. Для його приготування потрібно зовсім небагато інгредієнтів, але це не робить його менш смачним. Читайте, як приготувати тушковану капусту без м'яса на гарнір.
Основне завдання тут - акуратно нашаткувати капусту приблизно однаковими шматочками. А гасити блюдо зовсім нескладно. Таку капусту можна подати як гарнір, але вона може виступати і як самостійне вегетаріанське блюдо. У другому випадку її буде здорово заправити жирною сметанкою і прикрасити зеленню.
- Капуста - 1 штука (коб)
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 20 мілілітрів
- Сіль - За смаком
1
Для початку візьмемо капусту і цибулю, акуратно поріжемо їх соломкою. А ось з морквою вчинимо по-іншому: відправляємо її на крупну тертку.
2
Почнемо гасити нашу капусту. Кладемо її в сковорідку і починаємо обсмажувати. Якщо вона пустить соки, то буде дуже добре. Якщо ні, тоді додайте трохи води і продовжуйте гасити. Сковорідку обов'язково слід накрити кришкою, щоб капуста змогла пропаритися.
3
Тепер готуємо зажарку. Обсмажуємо на іншій сковорідці цибулю разом з морквою. Додаємо до них томатну паста і цукор. Гарненько перемішуємо і смажимо до тих пір, поки морквина не віддасть соки, а цибуля не стане золотистим. Головне не переборщити, і не зробити так, щоб засмажкою пригоріла.
4
Додайте зажарку в сковорідку з капустою і перемішайте. Гарненько все посоліть і перемішайте. Продовжуйте тушкувати до повної готовності, тобто до м'якості капусти.