Рецепт Тушкована форель фото

Тушкована форель
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Форель
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Форель з карамельним соусом - це вельми незвичайне поєднання, яке здивує найрозпещеніших гурманів. Показую вам як приготувати тушковану форель з ніжним, пікантним і оригінальним соусом!

Форель можна готувати по-різному. Дуже вона популярна в запеченому вигляді. Багато, напевно, не знають як вона хороша в тушкованому вигляді. Для приготування тушкованої форелі нам знадобиться тушка середнього розміру, бажано, свіжа рибка. Якщо ви хочете зробити блюдо пікантний, додайте більше перців чилі. І нехай не бентежить вас карамельний соус - рибка виходить дивовижна.

  • Форель - 1 штука
  • Цукор - 0, 3 склянки
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Рибний соус - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля - 0, 5 штуки
  • Тайські чилі - 3-8 штук
  • Корінь імбиру - 1 штука
  • Чорний перець - 2 Ст. Ложки
тушкована форель - фото крок 1
Форель помийте. Випатрайте її. Чистий.
тушкована форель - фото крок 2
Поріжте на шматки порційні.
тушкована форель - фото крок 3
Половину води з'єднайте з цукром, поставте на сильний вогонь, але не заважайте і не розмішуйте. Проваріть хвилин 5. Цукор почне перетворюватися в карамель - зніміть з вогню, коли колір буде золотисто-коричневим, не дайте підгоріти.
тушкована форель - фото крок 4
Потім додайте воду, що залишилася, рибний соус, сіль. Поверніть на вогонь, тільки збавте його до середнього. Цибуля поріжте кільцями і додайте в соус карамельний.
тушкована форель - фото крок 5
Потім додайте рибу і решту складових: чилі поріжте соломкою, імбир подрібніть, а також спеції додайте. Накрийте кришкою, відкривши злегка, тушкуйте на середньому вогні хвилин 15-20.
Потім переверніть шматочки і тушкуйте ще хвилин 20, можете вогонь ще зменшити.
тушкована форель - фото крок 6
Готову тушковану форель подавати можете з овочами або рисом.
тушкована форель - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти