Тушкована форель
(покроковий рецепт з фото)
Форель з карамельним соусом - це вельми незвичайне поєднання, яке здивує найрозпещеніших гурманів. Показую вам як приготувати тушковану форель з ніжним, пікантним і оригінальним соусом!
Форель можна готувати по-різному. Дуже вона популярна в запеченому вигляді. Багато, напевно, не знають як вона хороша в тушкованому вигляді. Для приготування тушкованої форелі нам знадобиться тушка середнього розміру, бажано, свіжа рибка. Якщо ви хочете зробити блюдо пікантний, додайте більше перців чилі. І нехай не бентежить вас карамельний соус - рибка виходить дивовижна.
- Форель - 1 штука
- Цукор - 0, 3 склянки
- Вода - 0, 5 склянки
- Рибний соус - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Тайські чилі - 3-8 штук
- Корінь імбиру - 1 штука
- Чорний перець - 2 Ст. Ложки
Форель помийте. Випатрайте її. Чистий.
Поріжте на шматки порційні.
Половину води з'єднайте з цукром, поставте на сильний вогонь, але не заважайте і не розмішуйте. Проваріть хвилин 5. Цукор почне перетворюватися в карамель - зніміть з вогню, коли колір буде золотисто-коричневим, не дайте підгоріти.
Потім додайте воду, що залишилася, рибний соус, сіль. Поверніть на вогонь, тільки збавте його до середнього. Цибуля поріжте кільцями і додайте в соус карамельний.
Потім додайте рибу і решту складових: чилі поріжте соломкою, імбир подрібніть, а також спеції додайте. Накрийте кришкою, відкривши злегка, тушкуйте на середньому вогні хвилин 15-20.
Потім переверніть шматочки і тушкуйте ще хвилин 20, можете вогонь ще зменшити.
Потім переверніть шматочки і тушкуйте ще хвилин 20, можете вогонь ще зменшити.
Готову тушковану форель подавати можете з овочами або рисом.
Смачного!