Турецький томатний суп
(покроковий рецепт з фото)
А ви пробували турецька томатний суп? Дуже смачний і ситний суп готується швидко і легко. До того ж, він не додасть зайвих кілограмів і допоможе впоратися з поганим настроєм. Побалуйте себя.
Рецептів приготування турецького томатного супу є кілька: можна готувати на воді, а можна - на м'ясному бульйоні, з додатками вершків або молока. Загалом, готувати такий суп можна кожен день і кожен раз - за іншим рецептом. У мене - простий рецепт приготування турецького томатного супу, але вийде він смачним і з легкої пікантною ноткою.
- Помідор - 7-8 штук
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
- Вода - 1 літр( або томатний сік)
- Твердий сир - 100-200 грам
- Часник - 1-2 зубчиків (можна і більше)

Для початку займемося помідорами, балансуємо їх, знімемо шкірку. Для цього робимо надрізи в нижній частині помідора, заливаємо окропом і тримаємо їх там 30 секунд, а потім поміщаємо в холодну воду. А тепер дуже легко знімаємо шкірку.

Нарізаємо очищені помідори невеликими шматочками.

Розігріваємо сковороду, наливаємо рослинне масло, додаємо борошно. Обсмажуємо її на маленькому вогні до золотистого кольору.

Далі додаємо в борошно томатну пасту, перемішуємо і смажимо ще хвилини 3-4.

Тепер черга відправити в сковороду порізані помідори, ще додамо часник, дрібно нарізаний або пропущений через прес. Постійно помішуючи, смажимо все разом ще хвилин 5.

Перекладаємо вміст сковороди в каструлю, заливаємо водою і ставимо на середній вогонь.

Періодично помішувати суп і чекаємо, коли закипить. Додаємо сіль, перець, робимо маленький вогонь, подрібнюємо блендером в пюре.

Ми залишаємо на маленькому вогні, але щоб покипів хвилин 5. Усе, турецька томатний суп готовий. Подавати можна, посипавши тертим твердий сиром або зі сметаною і зеленню. Дуже смачно буде з грінками.