Турецький суп
(покроковий рецепт з фото)
Кожна турецька господиня бездоганно знає, як приготувати смачний турецький суп! Пропоную вам відкрити для себе класичний рецепт зігріваючого чечевичного супу, який дуже популярний в Туреччині.
Традиційно подають ніжний суп з сочевиці на обід, але деякі вважають за краще їм навіть снідати. Багато турецькі жінки готують його в дієтичних цілях, оскільки цей рецепт вважається низькокалорійним. Готується дуже легко і швидко, рекомендую всім спробувати, щоб переконатися.
- Червона сочевиця - 150 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Соняшникова олія - 30 грам
- Вершкове масло - 15 грам
- Пшеничне борошно - 30 грам
- Вершки - 50 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
1
Візьміть невелику каструлю, поставте на вогонь і влийте літр води або підготовлений бульйон.
2
Гарненько промийте сочевицю. Надішліть в киплячу воду і варіть на середньому вогні.
3
Моркву натріть, ріпчаста цибуля подрібніть. У сковороді змішайте вершкове і рослинне масло. Викладіть овочі і обсмажте.
4
Додайте трохи борошна і смажте ще 3-4 хвилини.
5
Зніміть сковороду з вогню. Обсмажені овочі перекладіть в каструлю і акуратно перемішайте. Додати сіль за смаком, додайте трохи червоного і чорного перцю (можете не бути скромним і покласти побільше, щоб домогтися справжньої турецької смаку).
6
Додайте вершки. Подрібніть суп за допомогою блендера і подавайте теплим!
7
Приємного всім апетиту і турецького настрою!