Рецепт Турецький суп фото

Турецький суп
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Овочі, Бобові, Сочевиця
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Супи, Гостре

Кожна турецька господиня бездоганно знає, як приготувати смачний турецький суп! Пропоную вам відкрити для себе класичний рецепт зігріваючого чечевичного супу, який дуже популярний в Туреччині.

Традиційно подають ніжний суп з сочевиці на обід, але деякі вважають за краще їм навіть снідати. Багато турецькі жінки готують його в дієтичних цілях, оскільки цей рецепт вважається низькокалорійним. Готується дуже легко і швидко, рекомендую всім спробувати, щоб переконатися.

  • Червона сочевиця - 150 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Соняшникова олія - 30 грам
  • Вершкове масло - 15 грам
  • Пшеничне борошно - 30 грам
  • Вершки - 50 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - 1 Чайна ложка
1
Візьміть невелику каструлю, поставте на вогонь і влийте літр води або підготовлений бульйон.
2
Гарненько промийте сочевицю. Надішліть в киплячу воду і варіть на середньому вогні.
3
Моркву натріть, ріпчаста цибуля подрібніть. У сковороді змішайте вершкове і рослинне масло. Викладіть овочі і обсмажте.
4
Додайте трохи борошна і смажте ще 3-4 хвилини.
5
Зніміть сковороду з вогню. Обсмажені овочі перекладіть в каструлю і акуратно перемішайте. Додати сіль за смаком, додайте трохи червоного і чорного перцю (можете не бути скромним і покласти побільше, щоб домогтися справжньої турецької смаку).
6
Додайте вершки. Подрібніть суп за допомогою блендера і подавайте теплим!
7
Приємного всім апетиту і турецького настрою!

Схожі рецепти