Турецький суп з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам подобається куштувати страви самих різних кухонь, тоді зверніть увагу на цей цікавий і зовсім нескладний рецепт супчика. Насичений і апетитний, він чудово підійде для обіду.
Це зовсім нескладний варіант, як приготувати турецьку суп з сочевиці, так що рекомендую придивитися до рецептом навіть новачкам в кулінарії. Ніжна консистенція супу-пюре і при цьому неймовірно пікантний смак - це дивовижне поєднання. Навіть якщо ви не дуже любите бобові, такий рецепт цілком може припасти вам до смаку.
- Оливкова олія - 2-3 чайних ложок
- Червона цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Бекон - 3 скибочки
- Fenugrek - 1 Чайна ложка
- Часник - 2 зубчики
- Чилі - За смаком
- Кмин - 1 щіпка
- Koriandr - 1-2 чайних ложок
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Томатна паста - 1 Чайна ложка
- Сочевиця - 1 Склянка
- Вода або бульйон - 7-8 склянок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Перший етап - підготовка інгредієнтів. Очистіть і подрібніть цибулю, морква, зелень і часник.
2. Наріжте дрібними кубиками бекон і перець чилі за смаком.
3. У каструлі розігрійте трохи оливкового масла. Після викладіть туди бекон. Обсмажте його, поки він не стане хрустким. Слідом додайте цибулю, часник, чилі, димоходи й koriandr.
4. Коли цибуля трохи підсмажиться, додайте моркву і обсмажте пару хвилин, помішуючи. Викладіть в каструлю томатну пасту, цукор і фенугрек, якщо є.
5. Через 2-3 хвилини викладіть промиту сочевицю і влийте воду (можна заздалегідь зварений бульйон). Доведіть до кипіння, додайте за смаком сіль і паприку.
6. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і млоїте хвилин 30-35, поки сочевиця не стане м'якою. Готовий суп потрібно подрібнити за допомогою блендера до стану пюре.
7. Потім поставте каструлю на вогонь, доведіть суп до кипіння. Усе, ваш апетитний турецька супчик готовий.