Турецькі пиріжки з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Турецька кухня - це маса ситних рецептів на кожен день. Спочатку їх назви і вигляд може вас здивувати, але, розібравшись в рецептурі, ви зможете робити страви майже кожен день. Перевірте самі!
Наприклад, я розповім вам про те, як приготувати турецькі пиріжки з сиром. У класичному вигляді їх роблять з листів юфкі, але підійде тісто філо або простий лаваш. У начинці знаходиться два види сиру і петрушка, а, може бути, і шпинат. Цю випічку також називають "сигара борек", адже вироби дійсно схожі на сигари.
- Тісто філо - 260 грам (або лаваш, або листи юфкі)
- Фета - 225 грам
- Моцарелла - 60 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 2 штуки
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Зробіть начинку. Натріть обидва сиру. Додайте до них яйце, молоко, сіль і перець. Дрібно наріжте петрушку. Все ретельно перемішайте.
Тісто або лаваш розділіть на рівні 20-30 частин у вигляді витягнутих прямокутників. У кожну частину викладіть начинку, як на фото.
Загорніть пиріжки в рулетики, прибираючи краю всередину і змащуючи їх теплою водою, щоб форма не розпалася.
Борек викладіть на деко. Збийте яйце з маслом, змастіть сумішшю тісто зверху.
Запікайте турецькі пиріжки 25 хвилин при 180 градусах в духовці. Смачного!