Турецька піца
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування піци по-турецьки. Готовий лопати це щодня! Все просто! В якості основи використовуємо піту або лаваш. Зверху розподіляємо подрібнену зелень, овочі зі спеціями. Лютість смак!
Турецька піца або лахмаджун готується дуже швидко і просто! це - відмінна закуска, яка збуджує апетит своєю гостротою і казковими запахами. Подрібнюємо зелень і овочі, змішуємо зі спеціями і викладаємо тонким шаром на лаваш. Запікаємо і подаємо!
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Перець гіркий або солодкий - 3 штуки (тонкий, довгий)
- Червоний болгарський перець - 1/2 штуки
- Томатна паста - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки
- Кумин мелений - 1/2 чайних ложки
- Лаваш або пита - 4 штуки (для 4 Picc)
- Помідори - 3 штуки
- Петрушка свіжа, пучок - 1 штука
- Масло оливкове - 3-4 Ст. Ложок
1. Приготуйте всі необхідні інгредієнти для турецької піци. Овочі промийте і просушіть.
2. Половину пучка петрушки відкладіть, іншу половину подрібніть. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Часник пропустіть через прес в більшу миску з подрібненою петрушкою і цибулею. Туди ж наріжте весь перець, додайте томатну пасту, сіль, чорний перець, кмин. Все перемішайте.
3. Деко застеліть пергаментом, на нього викладіть піту або лаваш. Тонким шаром змастіть лаваш приготовленої масою. Запікайте турецьку піцу в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 10-12 хвилин. Через 8 хвилин після початку запікання перевірте лаваш, піца вже може бути готова!
4. Помідори поріжте на 8 шматочків, петрушку подрібніть. На готову піцу викладіть свіжу петрушку і помідори. Турецька піца готова! Смачного!