Турецька піца «використання»
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт приготування піци "пайде" . Покроковий рецепт з фотографіями.
Кількість порцій: 2
- Сухі дріжджі - 1 Ст. Ложка (інгредієнти для тесту)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Яловичина - 300 грам (інгредієнти для начинки)
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Кмин - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- М'ята - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Помідор - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Крохмаль - 2 щіпки
Переконайтеся, що молоко дійсно тепле. Розчиніть дріжджі в молоці і додайте яйце, цукор, сіль, олія. Все добре перемішати і додати борошно. Замісити красивий гладкий коло з тіста.
Змастіть тісто невеликою кількістю масла, покладіть у вологу тканину і накрийте іншим рушником. Нехай тісто постоїть протягом 30 хвилин.
Поки тісто "відпочиває" готуємо начинку для піци. Нагрійте сковороду на середньому вогні, розтопіть вершкове масло. Наріжте і помістіть в сковороду цибулю і часник. Потім додайте яловичий фарш. Приправити кмином, сіллю і меленим перцем. Обсмажувати близько 5 хвилин. Перемішати.
Нарізати помідор невеликими кубиками.
Змішати в мисці остиглий фарш, петрушку, нарізану м'яту і лимонний сік. Змішайте всі інгредієнти і відкладіть в сторону. Розігрійте духовку до 400F.
До цього часу тісто має збільшитися вдвічі. Розріжте тісто на 2 частини. За рецептом у вас вийде 2 прибуток.
Зробіть круглі кульки і роздушіть їх руками в коржі.
Розкачайте тісто качалкою в тонку основу.
Присипте тісто невеликою кількістю крохмалю. Це запобіжить зволоження тесту від начинки. Рівномірно викласти 1/2 м'ясного фаршу.
Додати половину нарізаного помідора і тертий сир.
Складіть Пайде в формі човна.
Промазати збитим яйцем стінки піци і залити залишився поверх начинки.
У 2-ий Пайде я додала трохи грибів і перцю чилі. Випікати піцу в перебігу 25 хвилин до золотистого коричневого кольору.
Нарізаємо шматочками і подаємо до столу. Смачного!