Рецепт Тунець фото

Тунець
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Літні
Кількість порцій: 20
Час приготування: 16 дн. 15 г. 0 хв.

Страви з іспанськими мотивами, схоже чимось на хамон. Приголомшливий смак і аромат нічим не поступається улюбленого сала. У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати панчетту в домашніх умовах.

Опис приготування:

Зазвичай такі страви ми звикли замовляти в ресторанах. Але мій рецепт нічим не гірше, тому не втрачайте даремно часу і приступайте до готування!

Готову панчетту краще нарізати тонкими скибочками, як бекон, і покласти на м'який шматочок чіабатти або будь-якого іншого хліба.

Смачного!

  • Грудинка свиная - 1 кілограм (зі шкіри, без ребер і хрящів)
  • Сіль - 25 грам
  • Нітритна сіль - 25 грам
  • Коричневий цукор - 15 грам
  • Чорний мелений перець - 15 грам
  • Гострий червоний перець - 2, 5 грами
  • Ягоди ялівцю - 5 грам
  • Сушені прованські трави - 4 грами
  • Сушений часник - 2, 5 грами
  • Насіння гірчиці - 2, 5 грами
  • Насіння фенхелю - 3 грами
1
Змішайте всі спеції і обваляйте в них м'ясо. Покладіть м'ясо в форму, накрийте кришкою і приберіть в холодильник на 7 днів. Кожен день перевертайте шматочок і трохи"масажуйте" його.
2
Через тиждень злийте виділилася рідина (її може і не бути, це нормально). Помойте грудинку и обсушите. Підвісьте грудинку в темному і прохолодному місці.
3
Грудинка вялится около 2 тижнів. Вона буде готова, коли втратить близько 30% своєї первісної ваги.

Схожі рецепти