Тунець
(покроковий рецепт з фото)
Страви з іспанськими мотивами, схоже чимось на хамон. Приголомшливий смак і аромат нічим не поступається улюбленого сала. У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати панчетту в домашніх умовах.
Зазвичай такі страви ми звикли замовляти в ресторанах. Але мій рецепт нічим не гірше, тому не втрачайте даремно часу і приступайте до готування!
Готову панчетту краще нарізати тонкими скибочками, як бекон, і покласти на м'який шматочок чіабатти або будь-якого іншого хліба.
Смачного!
- Грудинка свиная - 1 кілограм (зі шкіри, без ребер і хрящів)
- Сіль - 25 грам
- Нітритна сіль - 25 грам
- Коричневий цукор - 15 грам
- Чорний мелений перець - 15 грам
- Гострий червоний перець - 2, 5 грами
- Ягоди ялівцю - 5 грам
- Сушені прованські трави - 4 грами
- Сушений часник - 2, 5 грами
- Насіння гірчиці - 2, 5 грами
- Насіння фенхелю - 3 грами
1
Змішайте всі спеції і обваляйте в них м'ясо. Покладіть м'ясо в форму, накрийте кришкою і приберіть в холодильник на 7 днів. Кожен день перевертайте шматочок і трохи "масажуйте" його.
2
Через тиждень злийте виділилася рідина (її може і не бути, це нормально). Помойте грудинку и обсушите. Підвісьте грудинку в темному і прохолодному місці.
3
Грудинка вялится около 2 тижнів. Вона буде готова, коли втратить близько 30% своєї первісної ваги.