Смажений тунець
(покроковий рецепт з фото)
Повний і грамотне назва цієї страви - стейк з тунця в гранатовому соусі зі шпинатом. Однак ми в родині називаємо його просто - смажений тунець. Рецепт для вічно поспішають любителів риби.
Смажений тунець або смажений стейк з тунця (називайте як хочете) - одне з найпростіших і швидких гарячих страв, які я знаю. Тільки уявіть: 10 хвилин - і вечеря вже у вас на столі. Тому рецепт рекомендую взяти на замітку всім, хто вічно поспішає і не може собі дозволити витратити півгодини часу на приготування якоїсь страви. Смажений тунець - це всього 10 хвилин старань і море естетичного кулінарного задоволення
- Тунець свіжий філе - 300 грам
- Соус теріякі - 30 мілілітрів
- Шпинат - 100 грам
- Кунжут - 20 грам
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Сіль морська - 1/2 чайних ложки
- Вершки 10-11% - 100 мілілітрів
Філе тунця нарізаємо на порційні шматочки, а потім маринуємо 30 хвилин в соусі теріякі, оливковій олії і солі.
Потім обсмажуємо шматочки тунця на розпеченій сковороді з невеликою кількістю масла. Обсмажуємо швидко - буквально по 2 хвилини з кожного боку.
В іншу сковороду з невеликою кількістю масла кладемо шпинат і вершки. Тушкуємо на середньому вогні 6-7 хвилин.
Викладаємо на тарілку готові шматочки риби і гарнір зі шпинату, зверху поливаємо все це справа невеликою кількістю соусу теріякі і посипаємо кунжутним насінням. Готово!