Рецепт Смажений тунець фото

Смажений тунець
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Риба та морепродукти , Тунець
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 10 хв.

Повний і грамотне назва цієї страви - стейк з тунця в гранатовому соусі зі шпинатом. Однак ми в родині називаємо його просто - смажений тунець. Рецепт для вічно поспішають любителів риби.

Опис приготування:

Смажений тунець або смажений стейк з тунця (називайте як хочете) - одне з найпростіших і швидких гарячих страв, які я знаю. Тільки уявіть: 10 хвилин - і вечеря вже у вас на столі. Тому рецепт рекомендую взяти на замітку всім, хто вічно поспішає і не може собі дозволити витратити півгодини часу на приготування якоїсь страви. Смажений тунець - це всього 10 хвилин старань і море естетичного кулінарного задоволення

  • Тунець свіжий філе - 300 грам
  • Соус теріякі - 30 мілілітрів
  • Шпинат - 100 грам
  • Кунжут - 20 грам
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Сіль морська - 1/2 чайних ложки
  • Вершки 10-11% - 100 мілілітрів
смажений тунець - фото крок 1
Філе тунця нарізаємо на порційні шматочки, а потім маринуємо 30 хвилин в соусі теріякі, оливковій олії і солі.
смажений тунець - фото крок 2
Потім обсмажуємо шматочки тунця на розпеченій сковороді з невеликою кількістю масла. Обсмажуємо швидко - буквально по 2 хвилини з кожного боку.
смажений тунець - фото крок 3
В іншу сковороду з невеликою кількістю масла кладемо шпинат і вершки. Тушкуємо на середньому вогні 6-7 хвилин.
смажений тунець - фото крок 4
Викладаємо на тарілку готові шматочки риби і гарнір зі шпинату, зверху поливаємо все це справа невеликою кількістю соусу теріякі і посипаємо кунжутним насінням. Готово!

Схожі рецепти