Тостовий кошики з начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Тостовий кошики з начинкою - дуже просте і легке в приготуванні блюдо, яке підійде в якості закуски на святковий стіл або в якості перекусу на роботу. Начинку можна брати за смаком.
Кошики завжди були досить традиційною закускою, але в цьому рецепті замість готових кошиків необхідно зробити основу з хліба для тостів. Виходить готову страву дуже оригінальним і красивим на вигляд, так як хліб запікається в духовці до золотистої скоринки. Якщо під час другого випікання хліб занадто швидко стає коричневим, відкрийте духовку і продовжуйте так випікати кошики. Начинку необхідно викладати дуже швидко, щоб хліб не встиг розм'якнути.
Отже, дивіться, як приготувати тостового кошики з начинкою.
- Хліб для тостів (скибочки) - 6 штук
- Ковбаски - 100 грам
- Сир тертий - 150-200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Сушений часник - За смаком
- Рослинна олія - 1-3 Ст. Ложок
1. Зріжте краю хліба, а м'якоть злегка розкачайте качалкою в тонкий пласт. Форму для кексів змастіть рослинною олією і акуратно викладіть в неї хліб, сформувавши кошики. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 10 хвилин.
2. Приготуйте начинку: ковбаску наріжте і на сковороді злегка витопите з неї жир. На тій же сковороді обсмажте до золотистого кольору дрібно нарізану цибулю.
3. В окремій мисці яйце збийте з молоком і сіллю, додайте дрібно нарізану зелень. У готові кошики викладіть спочатку ковбаски з цибулею, потім - тертий сир і яєчну суміш.
4. Випікайте в розігрітій духовці протягом 10 хвилин. Дайте кошиках злегка охолонути. Смачного!