Тостовий пшенично-кукурудзяний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Тостовий хліб відрізняється від звичайного тим, що його м'якуш виходить вологим і пряним за смаком. Цей хліб відмінно підходить для бутербродів і тостів, так що сміливо готуйте його для ситного перекусу.
Приготувавши даний хліб, ви відязикатеся від якогось іншого рецепту, так як житній хліб має вологий м'якуш, м'яку скоринку і приємний кукурудзяний аромат. Більш того, в даному рецепті в тісто необхідно додати трохи спецій для пряного смаку. Найкраще використовувати такий хліб для бутербродів, тостів і закусок, але можна подати його і до перших страв. Не обов'язково піч його в спеціальній формі, Пульман. Достатньо лише накрити прямокутну форму вогнетривкої кришкою.
- Пшеничне борошно в / с - 400 грам(80 г в опару, 320 г в тісто)
- Вода - 230 грам(80 г в опару, 150 г в тісто)
- Дріжджі - 160 грам
- Заголовок для палітурки - 50 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Пшеничний стартер - 1-2 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Куркума - 1/2 чайних ложки
- Гірчичний порошок - 1/2 чайних ложки
- Сушена зелень петрушки - 1 Чайна ложка
- Мелений коріандр - 1/4 чайних ложки
1. Приготуйте опару: стартер розведіть водою кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте просіяне борошно і перемішайте. Суміш накрийте плівкою і залиште на 8 годин при кімнатній температурі.
2. Додайте воду кімнатної температури і добре перемішайте. У миску просійте пшеничну і кукурудзяну муку, додайте цукор, сіль, kurkumu, гірчичний порошок, мелений коріандр, сушену зелень петрушки і перемішайте.
3. У миску тістоміса викладіть опару, рослинна олія, підготовлену борошняну суміш і вимісити тісто протягом 5 хвилин 2 швидкості. Тісто округлятимете і перекладіть в миску, змащену олією.
4. Тісто накрийте плівкою і залиште на 4 години при кімнатній температурі. Округлите його на присипаної борошном поверхні і накрийте мискою на 15 хвилин для відпочинку. Розділіть тісто на три частини і округлятимете.
5. Розкачайте кожну кулю в пласт овальної форми і закрутіть в щільний рулет. Форму змастіть рослинною олією і викладіть в неї рулети. Утрамбуйте рулети так, щоб вони покрили дно форми. Змастіть кришку маслом і накрийте нею форму.
6. Залиште тісто на 2 години при кімнатній температурі і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин. Повністю остудіть хліб на решітці. Смачного!