Рецепт Тостовий пшенично-кукурудзяний хліб фото

Тостовий пшенично-кукурудзяний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Пшеничне борошно
Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Тостовий хліб відрізняється від звичайного тим, що його м'якуш виходить вологим і пряним за смаком. Цей хліб відмінно підходить для бутербродів і тостів, так що сміливо готуйте його для ситного перекусу.

Опис приготування:

Приготувавши даний хліб, ви відязикатеся від якогось іншого рецепту, так як житній хліб має вологий м'якуш, м'яку скоринку і приємний кукурудзяний аромат. Більш того, в даному рецепті в тісто необхідно додати трохи спецій для пряного смаку. Найкраще використовувати такий хліб для бутербродів, тостів і закусок, але можна подати його і до перших страв. Не обов'язково піч його в спеціальній формі, Пульман. Достатньо лише накрити прямокутну форму вогнетривкої кришкою.

  • Пшеничне борошно в / с - 400 грам(80 г в опару, 320 г в тісто)
  • Вода - 230 грам(80 г в опару, 150 г в тісто)
  • Дріжджі - 160 грам
  • Заголовок для палітурки - 50 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Пшеничний стартер - 1-2 Ст. Ложок
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Куркума - 1/2 чайних ложки
  • Гірчичний порошок - 1/2 чайних ложки
  • Сушена зелень петрушки - 1 Чайна ложка
  • Мелений коріандр - 1/4 чайних ложки
тостовий пшенично-кукурудзяний хліб - фото крок 1
1. Приготуйте опару: стартер розведіть водою кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте просіяне борошно і перемішайте. Суміш накрийте плівкою і залиште на 8 годин при кімнатній температурі.
тостовий пшенично-кукурудзяний хліб - фото крок 2
2. Додайте воду кімнатної температури і добре перемішайте. У миску просійте пшеничну і кукурудзяну муку, додайте цукор, сіль, kurkumu, гірчичний порошок, мелений коріандр, сушену зелень петрушки і перемішайте.
тостовий пшенично-кукурудзяний хліб - фото крок 3
3. У миску тістоміса викладіть опару, рослинна олія, підготовлену борошняну суміш і вимісити тісто протягом 5 хвилин 2 швидкості. Тісто округлятимете і перекладіть в миску, змащену олією.
тостовий пшенично-кукурудзяний хліб - фото крок 4
4. Тісто накрийте плівкою і залиште на 4 години при кімнатній температурі. Округлите його на присипаної борошном поверхні і накрийте мискою на 15 хвилин для відпочинку. Розділіть тісто на три частини і округлятимете.
тостовий пшенично-кукурудзяний хліб - фото крок 5
5. Розкачайте кожну кулю в пласт овальної форми і закрутіть в щільний рулет. Форму змастіть рослинною олією і викладіть в неї рулети. Утрамбуйте рулети так, щоб вони покрили дно форми. Змастіть кришку маслом і накрийте нею форму.
тостовий пшенично-кукурудзяний хліб - фото крок 6
6. Залиште тісто на 2 години при кімнатній температурі і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин. Повністю остудіть хліб на решітці. Смачного!

Схожі рецепти