Тостовий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Домашній хліб завжди набагато смачніше магазинного, згодні? Якщо ви любите піч не тільки солоденьке, обов'язково погляньте на цей нескладний покроковий рецепт. Сподіваюся, ви полюбите його.
Хочу показати вам детально, як приготувати житній хліб самостійно. Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде 3 буханки, так що при необхідності можете зменшити порцію. У домашньому хлібі добре то, що ви можете додавати в тісто злаки, насіння і т.Д., щоб зробити його ідеальним для себе і своєї сім'ї. Єдиний нюанс - вам буде потрібно спеціальна жароміцний форма. Але про все розповім по порядку.
- Вода - 3 склянки (тепла)
- Сухі дріжджі - 1.5 чайних ложки
- Коричневий цукор - 1/4 склянки
- Борошно пшеничне - 3, 5 склянки
- Борошно цільнозернове - 3, 5 склянки
- Насіння льону - 1/4 склянки (по бажанню)
- Сіль - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 1/3 склянки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (для змазування)
1. У теплій воді розчинити дріжджі і цукор. Залиште на 10 хвилин.
2. Тим часом просійте борошно, додайте сіль, насіння льону при бажанні і перемішайте.
3. З'єднайте опару з сухими інгредієнтами, влийте рослинне масло і замісити тісто. Викладіть його в велику миску, накрийте рушником і залиште в теплі на годинку.
4. Якщо дріжджі свіжі, тісто добре підійде. Обімніть його руками і дайте йому підійти ще разок.
5. Готове тісто розділити на 3 рівні частини.
6. Викладіть тісто в форми, змащені маслом. Накрийте рушником і залиште на 35-40 хвилин, щоб тісто підійшло ще раз.
7. За цей час розігрійте духовку до 180 градусів і відправте потім випікатися хлібець до рум'яності.
8. Готовий тостовий хліб остудіть трохи формі, бізнес - на решітці.
9. Поки він ще тепленький, можна змастити верхівки вершковим маслом.
Пригощайтеся!
Пригощайтеся!