Тостовий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Домашній хліб завжди набагато смачніше магазинного, згодні? Якщо ви любите піч не тільки солоденьке, обов'язково погляньте на цей нескладний покроковий рецепт. Сподіваюся, ви полюбите його.
Опис приготування:
Хочу показати вам детально, як приготувати житній хліб самостійно. Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде 3 буханки, так що при необхідності можете зменшити порцію. У домашньому хлібі добре то, що ви можете додавати в тісто злаки, насіння і т.Д., щоб зробити його ідеальним для себе і своєї сім'ї. Єдиний нюанс - вам буде потрібно спеціальна жароміцний форма. Але про все розповім по порядку.
- Вода - 3 склянки (тепла)
- Сухі дріжджі - 1.5 чайних ложки
- Коричневий цукор - 1/4 склянки
- Борошно пшеничне - 3, 5 склянки
- Борошно цільнозернове - 3, 5 склянки
- Насіння льону - 1/4 склянки (по бажанню)
- Сіль - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 1/3 склянки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (для змазування)
1. У теплій воді розчинити дріжджі і цукор. Залиште на 10 хвилин.
2. Тим часом просійте борошно, додайте сіль, насіння льону при бажанні і перемішайте.
3. З'єднайте опару з сухими інгредієнтами, влийте рослинне масло і замісити тісто. Викладіть його в велику миску, накрийте рушником і залиште в теплі на годинку.
4. Якщо дріжджі свіжі, тісто добре підійде. Обімніть його руками і дайте йому підійти ще разок.
5. Готове тісто розділити на 3 рівні частини.
6. Викладіть тісто в форми, змащені маслом. Накрийте рушником і залиште на 35-40 хвилин, щоб тісто підійшло ще раз.
7. За цей час розігрійте духовку до 180 градусів і відправте потім випікатися хлібець до рум'яності.
8. Готовий тостовий хліб остудіть трохи формі, бізнес - на решітці.
9. Поки він ще тепленький, можна змастити верхівки вершковим маслом.
Пригощайтеся!
Пригощайтеся!